Ibiza raakt steeds voller en voller en is uitermate populair, wat is het alternatief?
Mykonos! Mykonos? Ja Mykonos! Wij vertellen je graag meer over Mykonos want, op de Nederlandse markt, nog relatief onbekende pareltje is echt een aanrader!

aegean

Vakantie in Mykonos
Mykonos is een van de bekendste Griekse eilanden en hoort bij de eilandengroep de Cycladen. Een paar andere eilanden van de Cycladen die in de buurt liggen zijn: Andros, Tinos, Syros en Rinia.

Mykonos stad
Mykonos stad is de belangrijkste stad van het eiland. Je kunt heerlijk wandelen in de smalle straatjes van Mykonos. Mykonos stad staat vol met de bekende witte huisjes. Er zijn ook genoeg winkeltjes in de stad te vinden. De beroemde windmolens van Mykonos staan aan de zuidkant van de stad. De molens werden vroeger gebruikt, maar nu is het een toeristische attractie. Je zult de molens vast wel een keer op een foto hebben gezien of zelfs zien langs komen in een film. Ze zijn nog mooier in het echt.

Zonnig Mykonos
Het weer in Mykonos is heerlijk. Het heeft een mediterraan klimaat en dat bekend dat het er in de zomer lekker warm is. In de zomermaanden zijn de temperaturen tussen de 25 en 30 graden. De kans op regen is dan ook erg klein.

Stranden op Mykonos
Op Mykonos vind je veel mooie zandstranden. Dit is best bijzonder op een rotsachtig eiland als Mykonos. Aan de zuidkant van het eiland vind je onder andere de stranden Paranga, Paradise en Psarou. Op het strand Paradise is het in de zomer erg druk. Er wordt hier vaak muziek gedraaid en er is ook een restaurant op het strand te vinden.

Party-eiland Mykonos
Mykonos is het perfecte party-eiland. Er komen hier elk jaar duizenden toeristen om te feesten en van het eiland te genieten. Mykonos wordt nu zelfs al vergeleken met het beroemde party-eiland, Ibiza. Wat ook een groot voordeel is van Mykonos, is dat het ook nog eens een stuk goedkoper is dan Ibiza. Er zijn altijd enorm veel feesten en beachparty’s en veel internationaal bekende DJ’s komen hier naar toe om in clubs te draaien. Het zou best kunnen dat je een paar bekende gezichten tegen komt als je hier op vakantie bent, want het eiland wordt ook vaak bezocht door beroemdheden.

Restaurants op Mykonos
Er zijn genoeg restaurantjes te vinden op Mykonos. De restaurantjes zijn er in verschillende prijsklasse. Een leuk goedkoop restaurantje in Mykonos is ‘Andreas & Maria’. Je kunt hier heerlijk genieten van Griekse specialiteiten. Als je wat meer geld uit wilt geven, is ‘Blue Myth Restaurant’ een goede optie. Je kunt hier van alles eten, van pizza tot mosselen. Ze hebben hier natuurlijk ook het typische Griekse eten.

Accommodaties op Mykonos
Er zijn verschillende soorten accommodaties op Mykonos, zoals hotels, appartementen en B&B’s.

Zelf verbleven wij in hotel ‘Aegean’. Dit is een prachtig hotel in Mykonos stad. De ligging van het hotel is rustig, maar wel centraal. Na 10 minuutjes lopen zit je al in het centrum. Bij het hotel zit een mooi zwembad met zonneterras en in de buurt zijn er ook veel stranden. De kamers in het hotel zijn erg netjes. Een echte aanrader voor een scherpe prijs en uiteraard te boeken via Tjingo.

Is Mykonos een alternatief voor Ibiza?
Wat ons betreft wel! Goed weer, prima stranden, mooie uitzichten en uitstekende accommodaties. Dit gecombineerd met een relaxte sfeer geeft Mykonos echt de Ibiza-factor!

Advertentie