collageWie houdt er niet van om thuis te komen met mooie vakantiefoto’s van een prachtige reis? Ik in ieder geval wel. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd honderden foto’s maak  en met veel te veel foto’s thuis kom waarvan de helft niet geschikt is om in een fotoalbum te plakken. Tijdens het fotograferen gaat het namelijk ook wel eens mis. We kennen het allemaal wel. Ben je eindelijk op de perfecte locatie en klaar om een mooie foto te maken, loopt het toch allemaal net iets anders. Vorig jaar heb ik een maand door Zuid Amerika gereisd en had ik hier ook vaak mee te maken: de bekende foto irritaties. In dit artikel heb ik mijn top 10 foto irritaties gemaakt inclusief de resultaten van deze mislukte foto’s. Enjoy!

Nummer 1: mist
Aan het weer kunnen we helaas niks doen, maar als je net op een hele speciale plek als de Machu Picchu bent, is mist heel vervelend. Gelukkig verandert het weer daar per minuut en kwam het zonnetje ook nog tevoorschijn. Toch lullig om een selfie te maken voor de Machu Picchu terwijl er niks van dit wereldwonder te zien is.

DSC_2542

Nummer 2: selfiestick in beeld
Ook ik moest er een keer aan geloven: een selfiestick. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog best lastig vond om zo’n ding te gebruiken. Tijdens mijn reis door Zuid Amerika nam ik extreem veel foto’s met mijn selfiestick. Heel leuk, tot ik erachter kwam dat op al mijn foto’s mijn selfiestick nog in beeld was…

DSC_2018

Nummer 3: mislukte dierenselfie
Foto’s met dieren zijn altijd leuk. In mijn geval kon ik Peru niet verlaten zonder een selfie met een lama. Om zo’n foto te maken, moet je erg dichtbij een lama zitten. Aangezien ik echt een held op sokken ben, schrok ik al bij elke beweging die het beest maakte. Dit zorgde voor onderstaande foto. Niet bepaald een foto om in te lijsten.

DSC_2620

Nummer 4: wind
Naast mist is ook wind heel erg irritant tijdens het maken van foto’s. Je haar vliegt alle kanten op en als je toevallig een poncho moet dragen, vliegt deze ook overal naartoe. Het zorgt in ieder geval niet voor de allermooiste foto’s.

DSC_1640

Nummer 5: extreem veel wind
Wind verdient gewoon een extra plek in mijn lijstje.

Nummer 6: schaduw
Iedereen kent wel de beroemde foto’s die gemaakt worden op de zoutvlaktes in Bolivia. Ik deed ook een poging door te doen alsof ik uit een fles viel. Een beetje jammer van mijn eigen schaduw.

11143706_10155609241270063_8923539688859531889_n

Nummer 7: onmogelijke foto’s
Soms is het wel eens lastig om een goede foto te maken van bijvoorbeeld een bepaald gebouw of monument. In mijn geval was dit in Rio de Janeiro waar ik uiteraard een foto moest hebben met het beroemde Christus beeld. Door de enorme hoeveelheid mensen en de positie van het beeld is dit erg lastig. Je moest letterlijk op de grond liggen om een goede foto te kunnen maken met het beeld zonder de rest van alle toeristen op de foto te krijgen.

 rioo

Nummer 8: gek op de foto staan
Gekke foto’s zijn altijd leuk. Als er één iemand is die altijd gek op de foto staat, ben ik het wel. Maar als de één wel normaal op de foto staat en de ander niet, kan dit nog wel eens leiden tot een foto die je niet zo snel op Facebook zet. En uiteraard was ik weer de persoon die niet normaal op de foto kon staan.

11390551_10155606169765063_363836501710739509_n

Nummer 9: verplicht een poncho moeten dragen
Ik houd niet zoveel van poncho’s en toch draag ik ze tijdens mijn reizen als het (hard) regent. Natuurlijk draait het er tijdens je reizen niet om hoe leuk je eruit ziet, maar een poncho?  Niet het meest charmantste ding om te dragen op een foto.

 DSC_1560

Nummer 10: slechte pose
Soms denk je leuk te poseren, maar ziet het er op de foto net even ietsje anders uit. Ik dacht een leuke pose aan te nemen in Bolivia. Well, I guess not…

DSC_1960

Hebben jullie hier ook wel eens last van?

Signature
Sharona is gastblogger bij Tjingo. In haar vrije tijd reist ze heel de wereld over en deelt ze haar passie voor reizen, schrijven en fotografie op haar reisblog There She Goes