Hola! Mijn naam is Sharona en ik ben vanaf januari gastblogger bij Tjingo! In mijn vrije tijd reis ik heel de wereld over en deel ik mijn passie voor reizen, schrijven en fotografie op mijn blog: There She Goes.  

In oktober ben ik gestart met mijn eigen blog. Voordat ik met het idee kwam om There She Goes op te richten, was ik tijdens mijn reizen altijd al bezig met het bijhouden van reisverslagen (yup, ik ben zo’n meisje dat met een reisdagboek op reis gaat…) en het fotograferen van alle mooie plekken die ik onderweg tegenkom.  Ik ben bijzonder goed in het stalken van mijn familie en vrienden met mijn honderden reisfoto’s en verhalen. Gelukkig kunnen ze dit altijd wel waarderen en krijg ik vaak positieve reacties op mijn reisverslagen en foto’s. Dus hey, waarom deel ik mijn reiservaringen dan ook niet met de rest van Nederland door middel van mijn eigen reisblog? Zo gezegd, zo gedaan. En nu ben ik dus ook gastblogger bij Tjingo waar ik straks mijn reisverhalen, ervaringen en reistips deel met jullie! Intro fotoOm jullie een beetje een idee te geven wie dat meisje achter de gastblogs is, leek het mij leuk om in mijn eerste post te beginnen met een Q&A (questions and answers). In onderstaande 12  vragen, geef ik jullie een kijkje in mijn reiswereld!

 1. Hoeveel landen heb je tot nu toe bezocht?
  Ik heb op dit moment 34 landen bezocht, maar als reisgek is dit natuurlijk nog lang niet genoeg. Ik wil nog zoveel andere mooie bestemmingen ontdekken.
 1. Wat is je favoriete land?
  Mijn favoriete land is zonder twijfel Australië. In 2011 en 2012 ben ik wezen backpacken door dit prachtige land. Ik begon mijn reis in Melbourne waarvandaan ik vloog naar Alice Springs, het hart van Australië. Hier toerde ik door de outback om de beroemde Uluru te fotograferen, door mooie nationale parken te hiken en in de buitenlucht onder de sterrenhemel te slapen. Ik heb kerst en Oud en Nieuw in Sydney gevierd. Het vuurwerk bekijken bij de Harbour Bridge was ongelofelijk gaaf! Vanaf Sydney heb ik heel de oostkust afgereisd naar het noordelijke plaatsje Cairns. De hoogtepunten van de oostkust vond ik de Whitsundays waar ik 3 dagen ben wezen zeilen, Fraser Island (het grootste zandeiland ter wereld), snorkelen in het Great Barrier Reef en Brisbane waar ik voor het eerst kangoeroes heb gevoerd. Australië is een land wat heel veel te bieden heeft. Voor mij is dit een mooie natuur, onwijs leuke steden en een relaxte sfeer waardoor je je snel thuis voelt. Ik kan eigenlijk geen negatief punt opnoemen, misschien alleen die keer dat ik op Fraser Island de grootste spin die ik in heel mijn leven heb gezien, ben tegenkomen op de wc…
 1. Wat is je grootste reisblunder tot nu toe?
  Ik heb er meerdere, maar een recente reisblunder is dat ik Peru in de verkeerde rij voor een gesloten incheckbalie ging staan om mijn bagage af te geven. Ik vond het al zo vreemd dat de balie nog niet open was terwijl ik een uur later zou vliegen. Een uur later – op het tijdstip dat mijn vlucht zou vertrekken – raakte ik toch wel lichtelijk in paniek en besloot ik te vragen waarom de balie nog niet geopend was. Ik bleek dus in de verkeerde rij te staan! Snel rende ik naar de goede balie waar ik gelukkig mijn bagage nog kon inchecken. Het vliegtuig bleek een kwartier vertraging te hebben. Een medewerker wou mij nog aanspreken om iets te vertellen, maar ik rende al als een gek naar de gate om mijn vliegtuig te halen. Daar aangekomen, snapte  ik al wat de medewerker mij wilde vertellen… Het vliegtuig had geen kwartier, maar 3 uur vertraging. Phoe!
 1. Wanneer is je reisverslaving ontstaan?
  Mijn reisverslaving in ontstaan toen ik op mijn 18e (beter laat dan nooit) voor het eerst ging vliegen naar the city that never sleeps: New York. Ik was meteen verliefd! Niet alleen op de stad (wat nog steeds samen met Sydney en Rome mijn lievelingsstad is), maar ook op het reizen, ontdekken en de vrijheid. Direct na terugkomst boekte ik mijn volgende trips naar Londen en Parijs. Na het ontdekken van deze wereldsteden ben ik officieel een reisgek geworden. Ik wil zoveel mogelijk nieuwe steden, culturen en landen ontdekken en dit gaat op het moment prima. Ik ben ondertussen al in alle continenten geweest! Oké, naast Antarctica dan.
 1. Wat is je mooiste reis tot nu toe?
  Waarschijnlijk verwachten jullie door mijn lange enthousiaste antwoord over mijn lievelingsland Australië, dat dat mijn mooiste reis is tot nu toe. Ondanks dat het mijn eerste echte backpackersreis was die toch altijd heel speciaal blijft, kies ik voor mijn reis door Zuid Amerika.  In mei dit jaar ben ik 4 weken wezen backpacken door Brazilië, Argentinië, Bolivia en Peru. Stuk voor stuk hele mooie en bijzondere landen. Wat de reis voor mij zo speciaal maakte, is dat ik hem helemaal zelf heb samengesteld. Ik heb namelijk 4 landen in 4 weken bezocht, wat best nog wel een pittig reisje is. Ik ben een lange tijd bezig geweest met de reisvoorbereidingen en het plannen van de reis. Als je dan eenmaal die mooie reis aan het maken bent, is dat echt onwijs gaaf. De hoogtepunten van deze reis waren mijn bezoek aan de Machu Picchu, Rio de Janeiro, de prachtige Iguacu watervallen de 3-daagse tour die ik heb gemaakt door het mooie Bolivia.

Foto Zuid Amerika mooiste reis

 1. Welke bestemming wordt volgens jou ondergewaardeerd?
  Het Moezelgebied in Duitsland. Ik vind dit zo’n mooi gebied met heel veel schattige plaatsjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik krijg vaak te horen als ik naar de Moezel ga: dat is toch iets voor ouderen? Nou, echt niet! Ik ben laatst een weekend naar de Moezel geweest om de plaatsen Cochem en Bernkastel-Kues te bezoeken. Wat een leuke plaatsen! Ik houd van die smalle straatjes en eeuwenoude vakwerkhuizen. Tijdens dit weekend ben ik ook naar het Burg Eltz kasteel geweest wat op een klein half uurtje rijden van Cochem ligt. Burg Eltz ligt midden in het bos op een steile heuvel. De wandeling er naartoe is alleen al een reden om Burg Eltz eens te bezoeken. Het moment dat je eindelijk de hoek om gaat en het kasteel ziet liggen, is prachtig! Het lijkt dan net alsof het kasteel uit een sprookje komt.
 1. Wat is jouw ultieme inpaktip?
  Ik ben een zeer geordend persoon, misschien soms een beetje te geordend… dus inpakken is wel mijn ding. Mijn tip is eigenlijk om als eerst een checklist te maken. Vervolgens leg ik alle spullen die ik mee wil nemen klaar op mijn bed. Zo kan ik nogmaals controleren of ik alles heb gepakt. Wat ik zelf ook heel handig vind, is mijn spullen verdelen over verschillende zakken. Dit is natuurlijk vooral handig als je reist met een backpack. Al doe ik het zelf ook als ik reis met een koffer. Dan heb ik bijvoorbeeld mijn broeken bij elkaar in een zak, mijn sokken in een andere zak en al mijn shirts weer apart in een andere zak. Ideaal om alles geordend in je bagage te houden.
 1. Welke bestemming staat bovenaan je bucketlist?
  Nieuw Zeeland!  Deze bestemming staat al jaren op mijn bucketlist. De natuur lijkt me daar zo ontzettend mooi.
 1. Als je zou moeten kiezen tussen het reizen met een backpack of het reizen met een koffer, wat zou je dan kiezen?
  Dan kies ik toch voor mijn backpack. Ik heb dit jaar een nieuwe aangeschaft voor mijn reis naar Zuid Amerika. Met mijn oude backpack had ik nooit zo’n goede relatie, maar met mijn nieuwe kan het niet beter! Ik heb er namelijk één waarbij je niet maar 1 opening hebt, maar meerdere. Je kan hem helemaal openritsen waardoor je toch een beetje het gemak van een koffer hebt.  Wat ik fijn vind aan een backpack is je bewegingsvrijheid. Je hebt je handen vrij en kan terwijl dat ding op je rug zit in de trein klimmen, foto’s maken, kaart lezen enz.Een backpack bevalt me wel, maar dat wil niet zeggen dat ik alles precies zo doe zoals een echte backpacker. Ik vind hostels prima, maar ik slaap tijdens mijn reizen ook heel vaak gewoon in hotels met lekkere bedden, een eigen badkamer en een heerlijk ontbijtbuffet in de ochtend. Ik verbleef tijdens mijn reis door Azië in 2012 ook regelmatig in luxe hotels. Toch best apart om zo’n luxe hotel in te lopen met een backpack op je rug…
 1. Wat neem je altijd mee op reis terwijl je eigenlijk best zonder zou kunnen?
  Mijn stijltang… Iedere trip neem ik hem weer mee, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem niet erg vaak gebruik. Twee jaar geleden was ik bijvoorbeeld op Bali waar het ontzettend vochtig is. Zodra ik één stap buiten mijn kamer zette, sprongen de krullen in een paar seconden weer in mijn haar. Dus misschien is het helemaal niet zo handig om dat ding steeds mee te zeulen op reis, maar ik blijf natuurlijk een vrouw…
 1. Wat is het vreemdste wat je ooit heb meegemaakt tijdens je reizen?
  Dat is denk ik wel die keer in Azië dat ik in een taxi zat en de taxichauffeur bij het stilstaan voor een stoplicht uitgebreid zijn teennagels zat te knippen. Awkward!
 1. Wat is je mooiste reisfoto en waarom?
  Mijn mooiste reisfoto is een foto die gemaakt is in Australië. Hier zit ik een hele hoge rots te genieten van het mooie uitzicht over The Grampians, een nationaal park in het zuiden van Australië. Dit gaf mij echt het ‘on top of the world’ gevoel.

P1070994

Kan je niet wachten tot januari? Lees dan alvast mijn reisverhalen op mijn blog There She Goes, like mijn Facebookpagina of volg mij op Instagram!

Signature