De bekende pretparken in Nederland kennen we allemaal; de Efteling, Duinrell, Slagharen, Walibi Holland en zo zijn er natuurlijk nog meer, maar welke pretparken kan je bezoeken wanneer je in het buitenland bent? Wij hebben de leukste pretparken van 11 populaire vakantielanden voor je op een rij gezet.

Vialand

Turkije – Pretpark Vialand in Istanbul
Vialand is meer dan alleen een pretpark, het is hier namelijk ook mogelijk om te winkelen, bowlen of om een bezoek te brengen aan de bioscoop. Tevens kan je overnachten in het Vialand Palace hotel dat beschikt over 101 kamers. Vialand is een park dat leuk is voor jong en oud, voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een 4D show van Dora The Explorer en de echte durfals kunnen in een achtbaan stappen die in 3 seconden een snelheid van 110 km per uur bereikt. Een hartstikke leuk daguitje voor wanneer je in Istanbul bent!

De entreeprijs bedraagt TRY 70,00, dat is omgerekend ongeveer EUR 25,00.

Egypte – Dreampark in Caïro

Dit familiepark biedt vermaak voor het hele gezin. Naast verschillende attracties beschikt het over meer dan 20 restaurants waar je alles kan eten wat je je maar kan bedenken. Op dit park is ook een groot dreamparklogotheater aanwezig waar verschillende concerten worden gegeven. Daarnaast is er ook nog een kinder theater waar het hele gezin kan genieten van prachtige shows. Naast een bezoek aan de piramiden is Dreampark ook zeker een aanrader wanneer je in Egypte bent.

De entreeprijs bedraagt EGP 144.99, dat is omgerekend ongeveer EUR 16,00.

lucky star parkCyprus – Lucky Star Park in Larnaca

Er zijn zoveel attracties in Lucky Star Park dat zelfs de meest actieve kinderen hier bezig blijven en zich geen moment vervelen. Dit park is leuk voor kinderen van alle leeftijden, zo zijn er spannende attracties, maar ook attracties waar de hele familie van kan genieten.

De toegang tot het park is gratis, maar ter plaatse betaal je wel voor de attracties. Tevens zijn er verschillende zogenoemde armbanden te koop waarmee je onbeperkt toegang kan krijgen tot bepaalde attracties. Een aanrader voor wanneer je in Cyprus op vakantie bent!

Spanje – Terra Mitica in Benidorm

Dit spectaculaire park beschikt over 4 thema’s en per thema zijn er verschillende shows die je kan bewonderen, attracties waar je in kan gaan en restaurants Terra-Miticawaar je lekker kan eten en drinken. Tevens kan je in Terra Mitica genieten van waterpret. Misschien een nog wat onbekend prepark, maar kan zich meten met een Efteling of Disneyland Parijs, en dat op slechts 20 minuten rijden van Benidorm!

In het thema Egypte vind je 3 attracties, 4 shows en 4 restaurants.
In het thema Rome vind je 8 attracties, 5 shows en 4 restaurants.
In het thema Griekenland vind je 8 attracties, 2 shows en 1 restaurant.
In het thema Iberia en de eilanden vind je 12 attracties, 2 shows en 8 restaurants.

De entreeprijs bedraagt EUR 37,00.

aqua land

Griekenland – Aqualand in Agios Ioannis op Corfu

Aqualand is een paradijs voor kinderen en families die houden van zon en water.
Er zijn meer dan 36 verschillende glijbanen, 15 zwembaden, een jacuzzi en andere interessante spellen waardoor de dag voorbij vliegt. In de Aqualand bar kan je genieten van een lekker koud biertje of een cocktail terwijl je alle actie van een afstandje bekijkt. Voor het verder wat rustige Corfu is Aqualand een uitstekende optie voor een wat actievere dag!

De entreeprijs bedraagt EUR 25,00.

Curacao – Sea Aquarium Curacao in WillemstadSea Aquarium Curacao
In het Sea Auqarium op Curacao is meer dan genoeg te doen. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een dolfijnenshow, een zeeleeuwenshow of je kan meedoen aan de  Aquarium tour. In het Sea Aquarium kom je op een interactieve en educatieve manier in contact met de bewoners van de Caribische koraalriffen.

De entreeprijs bedraagt USD 21,00, dat is omgerekend ongeveer EUR 16,00.

logoPortugal – Aquashow Family Park in Quarteira (Algarve)

Auqashow beschikt in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet alleen over zwembaden en glijbanen. Hier kan je ook genieten van andere attracties zoals achtbanen of je kan een ritje maken in het treintje dat over het park rijdt. Tevens kan je er een papegaaien- en reptielenshow bezoeken. Een leuk idee wanneer je bijvoorbeeld in Albufeira verblijft!

De entreeprijs bedraagt EUR 22,95.

Italië – Gardaland in Castelnuovo del Garda

In Castelnuovo del Garda kun je ook genieten van spectaculaire achtbanen, dark rides, waterattracties en spetterende shows! In attractiepark Gardaland zijn meer dan 50 attracties te vinden. Vanwege degardaland grote verscheidenheid aan attracties en shows is dit park geschikt voor verschillende doelgroepen. De attractie ‘Magic House’ zorgt ervoor dat je alles vanuit een ander gezichtspunt ziet, maar dit is echter een illusie.

De entreeprijs bedraagt EUR 37,50.

europaparkDuitsland – Europa Park in Rust

Dit attractiepark is het op 1 na best bezochte pretpark van Europa. In dit park zijn 14 Europese landen tot in het kleinste detail nagebouwd. In de diverse themagebieden bevinden zich meer dan 100 attracties en shows. Er zijn maar liefst 11 achtbanen, waaronder een achtbaan van wel 73 meter hoog!

De entreeprijs bedraagt EUR 41,00.

Frankrijk – Disneyland Paris in Marne-la-Vallée

De magie komt tot leven.. Disneyland Parijs is veruit de bekendste uit de top 10 en niet voor niks. Dit themapark bestaat uit 5 landen waar je ongetwijfeld de tijd van je leven zult hebben. In Disneyland Parijs is er elke dag wel iets speciaals te beleven zoals een spectaculaire parade of show. Daarnaast nemen de Walt Disney Studio’s je mee naar de glamourwereld van film, televisie en animatie! Een leuk idee om te combineren met een nachtje/weekendje Parijs!

De entreeprijs bedraagt EUR 80,00 (1 dag / 2 parken).

Belgie – Walibi Belgium in Wavrewalibi belgie

Jong en oud zullen zich vermaken in Walibi België. Zo zijn er attracties voor kinderen, attracties voor families en attracties die zorgen voor sensatie. Daarnaast zijn er veel eettentjes, van Belgische gerechten tot pizza, hier vind je altijd iets wat je lekker vindt. Tevens zijn er verschillende winkeltjes waar je snoepgoed, souvenirs of westernartikelen kan verkrijgen.

Ook leuk om bijvoorbeeld een weekendje weg te plannen in combinatie met Brussel!

De entreeprijs bedraagt EUR 36,00.

Zelf ook een leuk pretpark gespot tijdens je vakantie? Deel hem hieronder!