Prachtige baai op Kos
Kos

Nieuw op ons blog zijn de reisverslagen. U kunt op ons blog/facebook en onze website steeds vaker reisverslagen van klanten terug vinden. Wij vragen klanten om hun verwachtingen vooraf, hun ervaringen achteraf en of zij nog bruikbare tips hebben voor andere klanten. Lees hieronder het interview met mevrouw Nathalie van den Bosch over haar vakantie naar Kos.

“Kos is een mooi eiland en over het appartementencomplex hadden wij zeker niets te klagen.”

Nathalie van den Bosch was in juli samen met haar vriend op vakantie naar Kos naar de accommodatie Santa Marina. Wij spraken Nathalie voor en na haar vakantie en ze liet aan ons weten dat ze een leuke vakantie heeft gehad. Onderstaand kunt u het hele interview teruglezen over de vakantie van Nathalie en haar vriend.

VOORAF

Ben je al in de vakantiestemming, leef je er al echt naar toe?
“Ja, helemaal. Ik heb net mijn laatste stagedag gehad en ik ben iemand die graag reisjes maakt. Vorig jaar ben ik helaas niet op vakantie geweest, maar het jaar daarvoor nog wel met mijn ouders.
Ik heb het erg druk gehad met stage en school, maar gisteren heb ik gehoord dat ik afgestudeerd ben, dus dan ga ik helemaal met een goed gevoel op vakantie!”

Ben je wel eens eerder naar Kos gegaan?
“Nee, ik ben er nog nooit eerder geweest. Wij hadden eerst Kreta in gedachten, maar toen zei mijn zus dat het niet leuk is om daar naartoe te gaan met mijn vriend. Dus toen zei ze dat ik echt naar Kos moest gaan! Dat is leuk en daar zie je ook meer stelletjes.
Dus toen dachten we, laten we gewoon kijken en dan zien we wel hoe het is. Ik heb echt puur op aanraden van mijn zus deze reis naar Kos geboekt. Dus ik hoop dat het allemaal goed zit.”

Waarom heb je voor dit appartementencomplex gekozen?
“Wij hebben dit appartementencomplex al eerder zien staan op het internet, en toen vonden we de reis nog wat te duur. Laat dan maar, dachten we. Later hadden wij een selectie gemaakt van andere reizen die we hadden gevonden. Op het laatste moment dachten we, laten we eens kijken bij Tjingo en toen kwamen wij toevallig weer bij appartementencomplex Santa Marina uit. Het ziet er heel mooi en strak uit. Niet heel groot, maar dat maakt ons ook niet zoveel uit. De ligging is ook goed, met het centrum op 1 kilometer afstand en het strand op 800 meter afstand.
Ik ben een keer op Agios Nikolaos op Kreta geweest, en toen zaten wij in een appartement die op 3 kilometer van het centrum af lag en dat vonden wij wel erg ver. Dus het appartementencomplex dat wij nu hebben gekozen heeft zeker een ideale ligging.”

Staat er nog wat leuks op de planning om daar te doen?
“Nee, wij hebben wel even gekeken of er wat te doen was, maar wij konden nog niet veel vinden. Dus daar kijken wij later nog naar.
Wel wil ik kunnen zeggen dat ik wat heb bekeken tijdens de vakantie. Niet dat ik de hele vakantie niets heb ondernomen en alleen op het strand heb gelegen. We gaan het denk ik wel afwisselen, dus een paar dagen wat doen en een paar dagen niets doen.”

Wat zijn de verwachtingen van het eiland en het appartementencomplex?
“Eigenlijk heb ik nog geen verwachtingen. Ik ga gewoon lekker kijken. Mijn ouders zijn er ook geweest en mijn moeder zei dat het eiland niet zo groot is, maar wel gezellig en knus. Dus ik zie wel waar ik uitkom!
Ik hoop dat het appartementencomplex net zo mooi is als op de foto’s, strak en netjes. En dat het qua schoonmaak goed is natuurlijk.”

Waarom heb je voor Tjingo gekozen?
“Omdat het lekker goedkoop was! De extra korting gaf de doorslag. Wij hebben ook vrij vroeg geboekt, in december al. Dus toen konden we ook mooi die vroegboekkorting meepakken. Het was een mooie prijs, dus die reis moesten we boeken.”
 

ACHTERAF

Hoe is je vakantie verlopen, heb je genoten?
“Het is prima verlopen. Het was echt leuk en we hebben lekker kunnen genieten. Kos is een mooi eiland en over het appartementencomplex hadden wij zeker niets te klagen.”

Wat vond je van het eiland?
“Ik vond het eiland erg leuk en het zag er zeker mooi uit. Wij hadden fietsen gehuurd en op die manier hebben wij kennis gemaakt met Kos. Als we naar het strand gingen pakten wij ook de fiets. Dus zo konden wij ook wat van Kos zien.
We hebben alleen niet het hele eiland bekeken want het ging ons voornamelijk om het ontspannen, rustig aan doen en genieten van het mooie weer.”

Wat vond je van het appartementencomplex?
“Appartementencomplex Santa Marina zag er heel goed uit. Vooral onze studio kwam heel goed overeen met wat op de foto’s op het internet staat. Deze was voor 2 personen ook ruim genoeg. Wij hadden alleen geen geweldig uitzicht, maar wij maakten toch weinig gebruik van het balkon dus dat vonden wij geen probleem. Wij waren niet veel op de kamer.
Qua schoonmaak was het ook prima. Goed voor elkaar dus!
Het personeel was verder vriendelijk en behulpzaam, ze stonden echt voor je klaar en ze waren erg spontaan.”

Santa Marina op Kos
Santa Marina op Kos

Er waren leuke winkeltjes die we hebben bekeken en verder hebben wij genoten van ‘het goedkope’ en lekkere drankjes gedaan.”

Heb je nog leuke dingen gedaan?
“We zijn met een zogenaamde Relaxing Cruise meegegaan. We gingen met de boot ongeveer een uurtje varen en dan kon je lekker zwemmen, eten en genieten van het weer. Er werd harde muziek gedraaid dus het was echt bedoeld voor jongeren. Het was heel gezellig.
We wilden ook een dagje naar Bodrum gaan, maar dat werd afgeraden vanwege de warmte.
Verder hebben wij voornamelijk bij het strand gelegen. We hebben ook een keer bij het zwembad gelegen en dat was prima, maar onze voorkeur gaat altijd uit naar het strand. Dat vind ik net wat fijner.
We zijn twee keer naar het centrum gegaan met de fiets. Binnen 5 tot 10 minuutjes zaten wij in het centrum, ideaal! Er waren leuke winkeltjes die we hebben bekeken en verder hebben wij genoten van ‘het goedkope’ en lekkere drankjes gedaan.
Verder zijn wij elke avond uit eten geweest en hebben wij verschillende restaurantjes bezocht. Het was ook zeker betaalbaar, heel goed te doen.”

Zou je vaker naar Kos willen gaan?
“Ik zou echt nog wel een keer naar Kos willen gaan, ik vond het een heel leuk eiland. Het is minder massaal dan Chersonissos, daar ben ik eerder ook geweest. Dus zeker als je met zijn tweetjes gaat is het leuk. Het is een knus eiland en ik heb me er prima vermaakt.
Het weer was heel fijn. We hebben één dag wat harde wind gehad, maar verder was het prima. Ik denk dat het elke dag wel tussen de 25 en 30 graden was!
Het eiland is niet zo heel groot, dus aan 10 dagen hebben wij zeker wel genoeg gehad.”

Ook uw reisverhaal delen met andere reizigers?
Jij kunt ook jouw vakantieverhaal delen! Als je geïnteresseerd bent om mee te werken aan een interview, mail dan naar social@tjingo.nl.