Een heerlijk strand op Gran Canaria
Gran Canaria

Nieuw op ons blog zijn de reisverslagen. U kunt op ons blog/ facebook en onze website steeds vaker reisverslagen van klanten terug vinden. Wij vragen klanten om hun verwachtingen vooraf, hun ervaringen achteraf en of zij nog bruikbare tips hebben voor andere klanten. Lees hieronder het interview met de familie Kingma over hun vakantie op Gran Canaria.

“Een eiland waar je veel kanten mee op kunt”

Alice Kingma was samen met haar man en twee kinderen (18 en 15 jaar) op vakantie op Gran Canaria naar de accommodatie Los Giralos. Wij spraken Alice voor en na haar vakantie en ze liet aan ons weten dat ze een geweldige vakantie heeft gehad. Onderstaand kunt u het hele interview teruglezen over de vakantie van de familie Kingma!

VOORAF

Heeft u al zin in de vakantie?!
“Ja zeker, de vakantie komt steeds dichterbij. Ik leef er echt naar toe. De zonzekerheid en de mogelijkheden waren de doorslaggevende factor. Daarnaast stond het hoog aangeschreven.”

Gaat u met uw gezin nog leuke dingen doen?
“We gaan zeker enkele dingen ondernemen. Ik ga eerst nog even doornemen wat de mogelijkheden zijn in boekjes en op internet. We willen sowieso de stadjes en dorpen in dit gebied bezoeken. We zijn wel mensen die er graag op uit gaan. De bedoeling is dat we erop uit trekken. We gaan met twee tienerdochters dus we zullen zo nu en dan ook relaxen aan het zwembad. Het moet een combinatie van relaxen en erop uit gaan worden, dus niet teveel maar wel wat.”

Wat zijn de verwachtingen
“We gaan 10 dagen dus we hopen wel iets te ontdekken. Verder hoop ik op een gemoedelijk dorpje met mooi weer en een rustige locatie. De accommodatie ligt ook dichtbij het strand, wat het heel aantrekkelijk maakt. Ik ben hier nog niet eerder geweest dus dit wordt een nieuwe ervaring. Ik heb er dan ook hoge verwachtingen van. “

 

ACHTERAF
Hoe was uw vakantie op Gran Canaria?

“Het was heerlijk. Alles zat mee en alles was goed geregeld. De vluchten hadden geen vertraging dus we hebben niets te klagen. We hebben een hele fijne vakantie gehad bij de accommodatie Los Girasoles op Gran Canaria.

Welke leuke dingen hebben jullie allemaal gedaan?
“We hebben zelf een auto gehuurd en zijn daarmee veel op eigen initiatief op pad gegaan. Van te voren bekeken we het boekje met alle hoogtepunten van Gran Canaria en we hebben ook het een en ander bezocht. Zo zijn we naar het hoogste punt van Gran Canaria geweest, hebben we de mooie stranden bezocht en zijn we naar allerlei bezichtigingen geweest. “

Heeft u nog steden of dorpen bezocht?
“We hebben enkele steden en dorpen bezocht in de buurt. We hebben de hoofdstad Las Palmas bezocht. Daarnaast zijn we naar enkele plaatsjes geweest om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. De omgeving was overigens erg mooi en alles was makkelijk te bereiken.”

Hoe was het weer op Gran Canaria?
“We hebben veel van de zon kunnen genieten. De eerste dagen waren echter wat minder, maar ’s middags klaarde het dan wel weer op. Onze keuze viel bewust op een accommodatie in Playa del Inglés omdat daar veel dingen ondernomen kunnen worden zonder dat er goed weer bij nodig is. Zo is er een overdekt winkelcentrum in de buurt. Maar dat was niet nodig want het was gewoon lekker weer. We hebben ervan genoten!”

“Wij hadden het absoluut naar ons zin en de meiden willen zelfs nog een keer teruggaan met vriendinnen.”

U was met twee tienerdochters op vakantie. Hoe vonden zij de vakantie op Gran Canaria?
Ja, zij vonden het heerlijk. De meiden wilden niet stappen maar er is in ieder geval genoeg aanbod aan uitgaansgelegenheden. We zijn nog met hen naar de travestietenshow geweest en zij vonden dat heel leuk om een keer te zien. Het is een eiland waar je veel kanten mee op kunt. Zij hebben zich goed kunnen vermaken.”

Is Gran Canaria dan ook een eiland voor alle leeftijden?
“Ja, zeker. Wij hadden het absoluut naar ons zin en de meiden willen zelfs nog een keer teruggaan met vriendinnen. Dat geeft al aan dat het goed is bevallen! Er was ook een aantal ouderen hier op vakantie, dus je kunt hier ook goed de rust opzoeken.”

Los Girasoles
Zwembad van Los Girasoles

Zijn de hoge verwachtingen uitgekomen die u had?
“We hebben de vakantie gehad die we dachten te zouden gaan hebben. Ik had al gelezen dat het heel toeristisch was en dat klopte ook. Verder was het echt een en al appartement, zwembad, restaurantjes et cetera. Het enige wat ons verbaasde was dat er daadwerkelijk zoveel mogelijkheden waren. Ik heb nog nooit zoveel gezien, dus dat is positief!”

U gaf aan dat u hier nog nooit bent geweest. Hoe was deze nieuwe ervaring?
Het was een leuke ervaring. We hebben het een en ander kunnen ontdekken. Het was niet echt een cultuurshock of zo, maar het is zeker een heel mooi eiland om naar toe te gaan.”

U was hier 10 dagen, was dat genoeg?
“Ja, 10 dagen was echt genoeg. We hebben veel aan het strand kunnen liggen en veel kunnen ondernemen. Ook zijn we nog het zwembad in geweest dus we hebben ons goed kunnen vermaken in die 10 dagen. Het appartement was overigens perfect. We hebben een top vakantie gehad!”

 

Ook uw reisverhaal delen met andere reizigers?
Jij kunt ook jouw vakantieverhaal delen! Als je geïnteresseerd bent om mee te werken aan een interview, mail dan naar social@tjingo.nl.