one monastir
One Monastir resort

Nieuw op ons blog zijn de reisverslagen. U kunt op ons blog/ facebook en onze website steeds vaker reisverslagen van klanten terug vinden. Wij vragen klanten om hun verwachtingen vooraf, hun ervaringen achteraf en of zij nog bruikbare tips hebben voor andere klanten. Lees hieronder het interview met mevrouw Grave.

“Zeker een aanrader voor gezinnen met kids”

Christie Grave is met haar twee kinderen (beiden 11 jaar) naar One Resort Monastir in Tunesië geweest. Wij spraken Christie voor en na haar vakantie over haar vakantie naar One Resort.  Ze heeft het heel leuk gehad samen met haar kinderen, zo laat Christie weten. Lees het hele interview met Christie hieronder!

VOORAF
Bent u al in de vakantiestemming?

“Ja, we zijn al aan het aftellen! Ik ga met mijn twee kinderen van 11 en we hebben er super veel zin in! We zijn al eens eerder in One Resort geweest in Tunesië en dat is enorm goed bevallen. Het feit dat het aquapark er bij is gekomen maakt het nog leuker, vooral voor de kinderen. Momenteel zijn we al bezig met het maken van een lijstje wat er allemaal mee moet op vakantie.”

Gaat u nog leuke activiteiten doen?
“De plannen zijn in ieder geval om lekker te shoppen in de medina en de fish market. Misschien gaan we ook naar de hoofdstad Tunis om het Bardomuseum te bezoeken. Verder gaan we lekker genieten van het eten en drinken. We willen ook verschillende watersporten doen, maar we willen bovenal uitrusten.”

Wat zijn de verwachtingen?
“Ik ben op de eerste plaats van plan om te ontspannen. Daarnaast wil ik erop uit om wat meer te ontdekken over Tunesië. Omdat we al eerder in dit hotel en land zijn geweest, heb ik weinig verwachtingen. De kinderen en ik hebben er in ieder geval ongelofelijk veel zin in.”

 

ACHTERAF
Hoe was uw vakantie?

“De vakantie was echt super! Ik ben heerlijk uitgerust thuisgekomen. Het was alleen veel te kort voor mijn gevoel, maar dat ligt meer aan mij.”

Heeft u nog leuke dingen gedaan?
“Ik heb samen met mijn twee kinderen veel dingen kunnen doen. Wat erg leuk was om te doen, was de kamelentocht. We zijn ook nog naar de ‘kamelenmarkt’ geweest in Monastir. We waren vaak op het strand te vinden dat direct aan de accommodatie ligt. Tevens zijn we nog met de sofa (opgeblazen zitbank achter een speedboot, red.) mee geweest, wat super gaaf was! We hebben echt de tijd van ons leven gehad!”

Heeft u verder nog gebruikgemaakt van de faciliteiten van de accommodatie?
“Ja, zeker. Het all inclusive aanbod was fantastisch. Het is allemaal luxe ingericht en de mensen daar zijn super aardig. Ik ben samen met de kinderen nog naar de wellness in het hotel geweest waar ik me vier keer heb laten masseren. De kinderen hebben twee keer een massage gekregen. We vonden het heerlijk! Er zit ook een schoonheidssalon waar mijn dochter haar haar heeft laten vlechten. We hebben ons ook kunnen vermaken in het aquapark waar we van de prachtige glijbanen zijn geweest.

Heeft u nog dorpen en steden bezocht?
“Buiten Monastir om heb ik verder geen andere steden meer bezocht. Ik wilde nog naar Sousse gaan, maar er werd geadviseerd om daar niet heen te gaan omdat het op dat moment niet echt veilig was. Ik heb daar daarom van afgezien. Maar ik hoop volgend jaar weer te gaan, dus wellicht dat ik er dan wel naar toe kan.”

“Ik heb me dit keer een rust-vakantie gegund. En dat is hier goed gelukt!”

U heeft deze accommodatie al eens eerder geboekt, heeft u dezelfde vakantie gehad als toen?
“Dit was inmiddels de derde keer dat ik bij deze accommodatie mijn vakantie heb gehouden. Het was niet veel anders dan de vorige keren, veel dezelfde gezichten en het was super gezellig. Ik heb me dit keer een rust-vakantie gegund. En dat is hier goed gelukt!”

Heeft u nog kunnen genieten van het weer?
“We hebben twee keer regen gehad in de middag. Voor de rest hebben we van temperaturen van 22 tot 27 graden mogen genieten met af en toe een briesje. Een koud colaatje erbij en het was perfect. Heerlijk!”

U bent met twee kinderen geweest. Wat vonden zij van de vakantie?
“Zij hebben zich echt vermaakt. Naast de wellness hebben zij ook veel activiteiten gedaan die georganiseerd werden door het animatieteam. Bovendien vonden zij de glijbanen van het aquapark fantastisch. Mijn dochter had vrijwel meteen een vriendinnetje om mee op te trekken en mijn zoon op een gegeven moment een vriend. Kortom, iedereen had het naar zijn zin!”

Heerlijk voor kinderen!
Glijbanen One Monastir

U gaf aan dat u vaker op vakantie naar Tunesië gaat. Heeft u iets speciaals met Tunesië?
“Ja, al vanaf de eerste keer dat ik hier kwam had ik al een speciaal gevoel bij Tunesië. Tunesië en ik was zoiets als liefde op het eerste gezicht. Toen ik hier in 2010 voor het eerst uit het vliegtuig stapte, was ik meteen verliefd. Er is voor mij geen fijnere bestemming dan Tunesië.”

Uw vakantie duurde 14 dagen. Was dit genoeg om van alles te doen?
“Ja zeker. Er is zoveel te zien en te beleven in de steden Monastir en Sousse. Bovendien houd je genoeg tijd over om uitstapjes in de regio te maken. En dan ook nog even luieren op het strand, dan is 14 dagen perfect. Absoluut! Al zou ik er natuurlijk veel langer willen blijven, maar dat is meer persoonlijk.”

Al met al een hele fijne vakantie gehad dus! Heeft u zelf nog iets wat u wilt vertellen?
“Het was een hele fijne vakantie. Ik hoop volgend jaar weer te kunnen gaan. Overigens heb ik nog een tip voor de lezers. Dat is dat als je obers tien dinar (omgerekend 5 euro) fooi geeft dat je dan voorrang bij de bar krijgt en ze komen het dan brengen in plaats van dat je het moet halen. Dat was wel super relaxed en zeker het geld waard. Verder is het een mooi land, een top hotel en er zijn vriendelijke mensen. Ik heb genoten samen met mijn kinderen!”

 

Ook uw reisverhaal delen met andere reizigers?
Jij kunt ook jouw vakantieverhaal delen! Als je geïnteresseerd bent om mee te werken aan een interview, mail dan naar social@tjingo.nl.