Skihotel_1Overdag actief bezig zijn en je helemaal uitleven in de sneeuw en ’s avonds bijkomen in de jacuzzi binnen of in de frisse buitenlucht? Klinkt als de ideale vakantie! Steeds meer wintersportgebieden lenen zich uitstekend voor (een beetje) wellness tijdens de skivakantie. Of je nou kiest voor Oostenrijk, Frankrijk of Italië, de wellness in hotels komen ook als paddenstoelen uit de grond, zowel binnen als buiten bij de hotels. Buiten genieten van de wellness is ook nog eens erg gezond omdat de frisse berglucht ook nog eens een positief effect heeft op het lichaam en heerlijk ontspannend werkt. Gezond, actief en ontspannen. Dat is een wintersportvakantie. Wij geven je graag een paar hoteltips om dit zelf te gaan ervaren!

Oostenrijk
Oostenrijk en wellness gaan hand in hand, en dan zeker in combinatie met een wintersport. Er zijn meer dan 100 kuuroorden, wellnesscentra en thermaalbaden die je geestelijk en lichamelijk helemaal tot rust laten komen.
Skihotel_2Hoteltip: Suitehotel Post & Postschlossl
Suitehotel Post & Postschlossl in Lermoos is een zeer luxueus en traditierijk hotel met een 2000m² groot wellnesscentrum. Na een dag op je ski’s of snowboard kom je hier heerlijk tot rust  in het openluchtzwembad, het overdekte zwembad, een van de vele sauna’s of een van de stoombaden of het bubbelbad. Wil je toch iets actiefs doen in georganiseerd groepsverband? Ook dat kan! Met het vitalprogramma word je onder andere vermaakt met watergymnastiek, stretching en sneeuwschoenwandelen. http://tjingo.nl/oostenrijk/lermoos/post
Skihotel_3Hoteltip: Falkensteiner Club Funimation
Zie jij jezelf hier al helemaal tot rust komen na een actieve dag skiën? Falkensteiner Club Funimation is echt een hotel voor het hele gezin. Als volwassene ontspan je hier als de beste in het overdekte of openluchtzwembad, de sauna, het stoombad of in het bubbelbad. Een schoonheidssalon en de zonnebanken maken de wellnessmogelijkheden hier compleet. Voor de kleintjes is er een 1000m² groot speelparadijs, een speelhal en een apart kinderrestaurant. Het hele gezin komt hier dus werkelijk niets tekort.
Bekijk Falkensteiner Club Funanimation

Zwitserland
Land van bergen, chalets en gezellige wintersport. Waar je in vele wintersportgebieden  overweldigd wordt door de vele Nederlanders en Nederlandse menukaarten ben je in Zwitserland toch echt in het buitenland. Ook als je houdt van pure kwaliteit, ben je in Zwitserland op het juiste adres. Verblijven in een luxe spahotel is niet nodig met de talrijke openbare spacomplexen. Overal in de Zwitserse bergen stroomt mineraalrijk water, waardoor u midden in de natuur kunt genieten van dit rustgevende water. Er zijn verschillende wellness hotspots en luxe design spa’s.
Skihotel_4
Hoteltip: Pirmin Zurbriggen Wellness & Spa
Skiën tot aan het hotel en vervolgens ontspannen in het 1100m² grote wellnesscentrum met overdekt zwembad, diverse sauna’s, fitness en ontspanningsruimte. Ook culinair gezien is dit hotel een echte topper, er wordt veel gebruik gemaakt van regionale producten. In 2014 is het hotel voor de 4e keer uitgeroepen tot het beste “Nice price Ferienhotel der Schweiz”.http://tjingo.nl/zwitserland/saas-almagell/pirmin-zurbriggen


Frankrijk
Sneeuwzeker, mooie afdalingen en uitgestrekte sneeuwgebieden? Die vind je in Frankrijk! En nog lekker dichtbij ook. Frankrijk zelf staat niet zozeer bekend om zijn mogelijkheden tot wellness maar de chalets, appartementen en hotels beschikken steeds meer en meer over eigen wellnesscentra.
Skihotel_5Hoteltip: Appartementen CGH Le Cristal de l’Alpe
Idealer qua ligging is er bijna niet, dichtbij het centrum van Alpe d’Huez en dichtbij de skiliften. Na de vele inspanning van het skiën heb je dus niet veel energie nodig en kan je helemaal bijkomen in het complete wellnesscentrum.http://tjingo.nl/frankrijk/rhone/alpe-d-huez/le-cristal-de-l-alpe

Een skivakantie met wellness, de beste manier om met inspanning en ontspanning de vakantie door te brengen. Genieten maar!