Ja, ik betrap mezelf er elk jaar weer op… Voor de 20e keer uitkijken naar een avondje op de bank met The Santa Clause op de buis, met volle overtuiging meezingend met Mariah Carey’s meest foute nummer en hoewel ik niks met bomen heb vind ik de kerstboom versieren elk jaar weer een groot feest.

Kerst_2Kerst… het is en blijft een geweldige periode in het jaar. Wil jij ook lekker genieten van de kerstsfeer maar dan een keer in het buitenland net over de grens? Wat dacht je van bijvoorbeeld het gezellige Keulen of het mooie Londen? Ik ga je vertellen welke plaatsen je echt eens moet bezoeken in de decembermaand.

Kerst_1Keulen
Een uurtje van de Nederlandse grens en je bevind je in de mooiste plek van Duitsland qua kerstmarkten, Keulen. 7 grote kerstmarkten met nostalgische cadeautjes, kerstversieringen en natuurlijk glühwein en warme chocolademelk. De mooiste en meeste bekende kerstmarkt is die bij de Kolner Dom. Hier schittert een 25 meter hoge kerstboom waar omheen een groot podium is met verschillende optredens en, in een stervorm opgesteld, ruim 130 sfeervolle kerstchalets. Naast de kerstmarkten kan je ook terecht in de rest van de stad. De sprookjesachtig verlichte winkelstraten, waar je vele grote winkelketens en leuke boetiekjes vindt, zijn ook ondergedompeld in de kerstsfeer.  Heerlijk, die overweldigende sfeer…
Wanneer: 25 november tot 23 december. Dagelijks van 11.00 tot 21.00

Kerst_3Dusseldorf
De kerstmarkt in Dusseldorf wordt vaak gezien als de leukste van Duitsland. Waarom? Het is echt een kerstmarkt voor het hele gezin. Voor de kinderen is er een overdekt poppentheater en zijn er draaimolens te vinden. Er zijn 6 pleinen waar kerstmarkten te vinden zijn en staan allemaal met elkaar in verbinding. Volg de prachtige kerstverlichting en je wordt zo naar de volgende kerstmarkt geleid. De verschillende pleinen hebben een kerstmarkt geheel in eigen stijl en zijn vaak aangepast aan de gebouwen in de omgeving.
Wanneer: 21 november tot 23 december (24 november gesloten)

Kerst_4Londen
Londen, de stad om te gaan kerstshoppen. In iedere straat zie je prachtige kerstverlichting (vergeet vooral Oxford Street en Regent Street niet) en de winkeletalages van de grote warenhuizen Harrod’s en Selfridges zijn zeker een bezoek waard! Het is vrijwel onmogelijk om hier zonder tassen vol de winkels te verlaten. Geniet ook van de vele ijsbanen in de buurt van bezienswaardigheden en het Winter Wonderland in Hyde Park.
Wanneer: November en december. Winter Wonderland is open va 23 november tot en met 5 januari (25 december gesloten).

Kerst_5Parijs
Parijs staat bekend als lichtstad, deze titel wordt in de maand december nog eens extra benadrukt. Alle grote winkelketens, zoals Galeries Lafayette, proberen elkaar te overtreffen met de mooiste etalages. Daarnaast heeft Parijs ook verschillende kerstmarkten, zoals de kerstmarkt op de Champs Elysees. Hier vindt je miljoenen lichtjes en gezellige kraampjes maar als absolute hoogtepunt het reuzenrad op het Place de La Concorde. Vanaf hier kan je de fantastisch verlichte stad bewonderen van bovenaf. Parijs zal je tijdens de decembermaand echt compleet betoveren.
Wanneer: November en december

Kerst… het is en blijft toch de meest betoverende tijd van het jaar maar met een bezoekje aan een van deze prachtige steden wordt het nog wat specialer.