Reisadvies: all-inclusive vakantie

1159472049All-inclusive vakanties en kleurrijke polsbanden gaan samen net zoals strand en zee. Maar wat is nu precies all-inclusive? Of  zelfs all-inclusive plus, ultra of premium? Het grootste voordeel van een all-inclusive vakantie zijn natuurlijk de kosten. Schep zoveel op als u wilt bij het buffet, geniet later van een heerlijke cocktail en ijs voor de kinderen is er altijd. Een vakantie zonder bijkomende kosten.

Toch zijn er grote verschillen. Bijvoorbeeld of er alleen lokaal bier of ook geïmporteerde merken aangeboden worden. Ook belangrijk zijn de tijden waarin all-inclusive geldig is. Een cocktail aan het zwembad kan tussen 13-15 uur inclusief zijn, in de avond bijvoorbeeld niet meer. Voor de boeking geldt: lees aandachtig de beschrijving van de touroperator. Veel touroperators gebruiken namen zoals halfpension, volpension, ultra all-inclusive en ga zo maar door. Maar wat houden deze namen precies in? Wij vertellen u de meest voorkomende opties.

1160400585Logies, halfpension & volpension

Een accommodatie op basis van logies (LG) is alleen een overnachting. Bij logies en ontbijt is er dan sprake van een overnachting met ontbijt (LO). Bij een verblijf op basis van halfpension is ontbijt en diner inbegrepen. Volpension (VP) betekent dat ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. Het grote verschil met all-inclusive is dat er bij volpension geen drankjes, hapjes of andere faciliteiten zijn inbegrepen.

1157239206All-inclusive

In de meeste gevallen wordt het ontbijt, de lunch en het diner in buffetvorm aangeboden. Naast eten en drinken valt ook de toegang tot de faciliteiten vaak tot de all-inclusive formule. Ieder hotel past de all-inclusive formule op een andere manier toe.

1156029495All-inclusive plus/ultra/premium

Bij een ‘gewone’ all-inclusive vakantie zijn soms niet alle zaken inbegrepen. Bijvoorbeeld voor vers sap en voor cocktails moet worden bijbetaald. Bij een all-inclusive plus/ultra/premium vakantie zijn al deze extra’s wel inbegrepen.
Ook zijn faciliteiten zoals massages en watersport vaak inbegrepen.

 

Geplaatst op 18 juni 2013, in Reisadvies en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Alexandra van Groot

    Heerlijk als je gewoon nergens aan hoeft te denken op zo’n vakantie! Helaas doen wij het dit jaar even rustig aan ivm de portemonnee 😉 Vakantie in Nederland is ook leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: