chichen itzaMexico. Een land dat al lang op het lijstje van onze collega Steffie stond. Eind 2012 was het dan zover: de Maya’s hadden voorspeld dat de wereld zou vergaan en dit was voor Steffie dé uitgesproken kans om samen met een vriendin in het vliegtuig te stappen en meer over deze eeuwenoude cultuur te leren en op avontuur te gaan. In dit reisverslag vertelt ze waarom dit land een waar paradijs op aarde is.

Iberostar Cancun
Iberostar Cancun

Na een vrij onrustige vlucht dankzij een lawaaierige buurman kwamen we aan in Cancun. De eerste indrukken waren meteen al prachtig! De eerste twee nachten hebben we in Iberostar Cancun doorgebracht. Een enorm hotel, vrij recent gerenoveerd met een zwembad en direct aan het strand. Ook over het eten heb ik niks slechts te zeggen. Het enige waar toekomstige vakantiegangers op moeten letten is dat er in Cancun voornamelijk Amerikanen en Canadezen zijn (dat is eigenlijk in heel Mexico zo).  Na een heerlijke nacht kozen we ervoor om een mini-tour door de stad te doen. Een goede mogelijkheid om wat van de omgeving te zien!

Op de derde dag besloten we om erop uit te gaan. Op naar Tulum! Deze eeuwenoude Mayastad op het schiereiland Yucatán is voor mij persoonlijk de mooiste. De locatie aan zee in combinatie met de mangrovebossen maakt het onbeschrijfelijk. Vanuit Tulum zijn we doorgegaan naar Valladolid, een mooie, koloniale stad waar we veel te weten zijn gekomen over Mexico, de cultuur en de mensen die er wonen. We konden ervoor kiezen om in deze stad te verblijven, maar omdat de volgende dag Chichen Itza op de planning stond, reden we naar Hotel Mayaland.

Dit hotel is super geschikt in combinatie met een bezoek aan Chichen Itza. Het hotel heeft een eigen ingang en daardoor hadden we geen last van hordes toeristen en lange wachtrijen. Ik had best hoge verwachtingen van dit wereldwonder, maar dat het zo mooi zou zijn had ik nooit verwacht.
Op de terugweg naar Playa del Carmen hebben we een stop bij een cenote gemaakt. Het is best vreemd om af te dalen in een gat van 24 meter diep en daar vervolgens een beetje rond te dobberen.

Sandos Playacar Beach Resort
Sandos Playacar Beach Resort

Terug aan de kust checkten we in bij Sandos Playacar Beach Resort. Hier verbleven we nog vijf dagen voordat we weer naar het koude, grauwe Nederland moesten. Dit hotel is heel kindvriendelijk en dat merk je dan ook aan de vele gezinnen die er verblijven. We hebben hier echter geen last van gehad. Het was heerlijk om nog vijf dagen te kunnen doen en laten wat je wilt. Met het strand voor de deur was het dan ook goed vertoeven!

Tot slot wil ik zeggen: Mexico is veel meer dan alleen maar zon, zee en strand! Een rondreis van 5-7 dagen is zeker aan te raden. Het land is veel te mooi en heeft een te rijke cultuur om alleen maar aan het strand te liggen!

Advertentie