De vorige keer schreven wij al over de beste reismagazines, maar wist u dat u ook terecht kunt bij een (online) reisboekhandel. Deze boekhandels zijn speciaal voor u helemaal gericht op reizen. Op zoek naar de leukste tips voor die bepaalde stad of wilt u juist de beste fiets- en wandelroutes weten? Een reisboekwinkel biedt u alle informatie die u nodig heeft! Mocht u nog niet bekend zijn met de reisboekhandel dan hebben wij speciaal voor u een selectie gemaakt van verschillende aanbieders!

De Zwerver
De ZwerverWilt u weten welke kaart of welke reisgids het meest geschikt is voor uw vakantie? Dan kunt u terecht bij De Zwerver. Op de website en in de winkel in Groningen treft u een enorm aanbod van reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen, wegenkaarten en wandelkaarten. Kunt u iets niet vinden dan staat deskundig personeel voor u klaar om u te helpen!

Zandvliet Reisboekhandel
Bij Zandvliet kunt u zowel online als in de winkel snel en gemakkelijk uw favoriete reisboeken kopen! Specialisten bij uitstek staan voor u klaar om u te helpen bij de keuze van het juiste boek. Een LonelyPlanet biedt namelijk niet voor alles een uitkomst. Het klinkt erg modern, maar gidsen van Bradt, Footprint, Trotter en Roughguide bieden vaak een veel beter alternatief. Het assortiment is erg breed. Van boeken tot reisverhalen en van reiskaarten tot speciale reisdagboeken. Loop eens binnen of speur rond op de website. Het juiste boek zorgt ervoor dat u alles uit uw vakantie kunt halen!

Stanley &Livingstone
Stanley  & LivingstoneGidsen van vele uitgevers uit binnen- en buitenland staan in deze reisboekhandel op de plank. Hierdoor is het mogelijk om verschillende reisgidsen met elkaar te vergelijken. U ziet meteen welke reisgids het meest recent is en welke het beste bij u past. Het personeel kent de gidsen door en door. Zij voorzien u dan ook graag van een goed advies. Op de website heeft u het gemak om te zoeken op land, maar u kunt ook vrij zoeken. Voor de echte reiskriebels kunt u ook een bezoek brengen aan de winkel in Den Haag.

De Noorderzon
Ook Arnhem beschikt over een echte reisboekhandel. Hier vindt u personeel die hun hart hebben verpand aan buitensport, natuur en cultuur. Het assortiment van De Noorderzon is daarom ook in de eerste plaats gericht op actieve vakanties, zowel dichtbij als ver weg. Ook zijn er vele titels over geografie, vreemde culturen en reisverhalen. Tevens kunt u er terecht voor wereldatlassen, boeken over natuur en landschap, fotoboeken, globes, kalenders, wandkaarten, kompassen en cd’s met wereldmuziek.

Pied à Terre
Breng eens een kijkje in deze winkel en wandel, onder het genot van een kopje koffie of broodje, eens langs het uitgebreide assortiment. Met ruim vierhonderd m2 aan reisinspiratie is deze winkel het mekka voor reislustigen. Naast de winkel kunt u ook online terecht voor kaarten en gidsen van alle landen in de wereld. Het aanbod is echter zo groot dat de website nog lang niet compleet is. Mocht u iets niet kunnen vinden dan kunt u dus altijd contact opnemen met Pied à Terre.

Reisboekhandel Evenaar
EvenaarWilt u alles te weten komen over een ver land? Ga dan eens rondneuzen bij reisboekhandel Evenaar. Zij beschikken over reisverhalen, wereldliteratuur, cultuur en geschiedenis van ver. Tweemaal per jaar wordt er een lezing voor u verzorgd. Dit gebeurt meestal in verband met de verschijning van een nieuw reisboek/roman. Ook is er soms een feestelijke presentatie. Bent u niet woonachtig in of rondom Amsterdam dan kunt u ook uw favoriete boeken bestellen in de webshop!

Op Reis winkel
Deze reisboekhandel is opgericht door twee enthousiaste reizigers die graag van hun hobby hun werk wilden maken. Zij startten de online reisboekenwinkel: reizenoppapier.nl. Dit idee werd al snel uitgebreid naar een echte winkel. In een gemeentelijk monument in Lisse kunt u terecht voor reisboeken, kaarten, fiets- en wandelgidsen. Ook vindt u er een assortiment lichtgewicht outdoorproducten, onderwatercamera’s, gps’en en nog veel meer!

Reisboekhandels in België
Atlas & ZanzibarOok in België zijn er verschillende reisboekhandels waar u terecht kunt voor al uw reisinformatie en –inspiratie. Breng eens een bezoek aan de webshop of winkel van Atlas & Zanzibar. Naast de producten van de meest bekende uitgeverijen gaan zij een stapje verder. Tijdens de vele reizen die zij maken, zoeken ze naar producten die nergens anders te vinden zijn. Of het nu gaat om speciale topografische kaarten van verafgelegen bestemmingen of om gidsen die in eigen beheer worden uitgegeven door auteurs, Atlas & Zanzibar reserveert een plekje voor in de winkel. Ook kunt u voor een uitgebreid assortiment terecht bij reisboekhandels als Alta Via en De Reyghere.
Voor prachtige natuurgidsen, fotoboeken of reisverhalen kunt u terecht bij Altiplano Books. Als verkoper van onder andere natuurboeken streeft deze winkel naar een ecologisch verantwoorde werkwijze. Bestellingen vanuit de webshop kunnen daarom ook in de winkel worden opgehaald.