Het is u vast niet ontgaan.. Cyprus is in crisis. De banken zijn failliet en het land worstelt met een veel te hoge overheidsschuld. Tegelijkertijd is Cyprus een zeer populaire vakantiebestemming. Veel toeristen zijn onzeker en vragen zich af of een vakantie naar het zonnige eiland momenteel wel zo’n goed idee is. Wij hebben eens het een en ander voor u nagevraagd! In dit artikel leest u meer over de situatie in Cyprus.

Hoe is de situatie in Cyprus?
Kaartje CyprusEigenlijk is er weinig veranderd. Cyprus presenteert zich aan het begin van het seizoen weer even zonnig en gastvrij als altijd. Openbare gelegenheden en ook restaurants en markten zijn geopend. Men ziet echter liever een contante betaling dan een betaling per creditcard. Op de resorts is er eigenlijk niks te merken van de financiële crisis. Er is dan ook niets dat een ontspannen vakantie in de weg staat.

Zijn er demonstraties, protesten of beperkingen van de veiligheid?
Demonstraties hebben eigenlijk alleen nog maar in de hoofdstad plaatsgevonden. Deze verliepen overigens heel rustig. In de dorpen, op het platteland en in de toeristische gebieden is men voornamelijk kalm en ontspannen. Mocht u op vakantie gaan naar Cyprus kijk dan voordat u vertrekt eerst even op de website van de Rijksoverheid.

Heeft de crisis directe gevolgen voor de toeristische plekken?
De financiële crisis in Cyprus heeft geen invloed op het toerisme. Toeristen die een reis naar Cyprus afleggen, mogen geen belemmeringen ondervinden.

Hoe kan ik mijn vakantie naar Cyprus het beste voorbereiden?
De levering van contant geld is bij bankautomaten verzekerd. Toegang tot Nederlandse rekeningen is volledig beschikbaar voor vakantiegangers. In Cyprus is het meestal gebruikelijk om de dagelijkse boodschappen met creditcard of pinpas te betalen. Dit wordt doorgaans in het gehele land geaccepteerd. Niettemin kan het geen kwaad om voor de zekerheid een beetje meer geld mee te nemen.

Is een vakantie op Cyprus duurder of minder duur geworden in vergelijking met vorig jaar?
Er worden eigenlijk geen prijsverschillen gezien.

Wat doen de hoteliers en toeristische organisaties om meer toeristen aan te trekken in het land?
Klooster van Ayia NapaCyprus heeft iets wonderbaarlijks behouden, namelijk het originele karakter. U voelt en ervaart het in de vele dorpen op Cyprus. Het is een weerspiegeling van de situatie zoals die nu is. De Cypriotische bevolking probeert de toerist precies te laten zien hoe een prachtige reisbestemming Cyprus is, ongeacht de instabiliteit van het financiële stelsel.

De bovenstaande informatie biedt geen garantie.