30 Graden in de schaduw, oftewel een hittegolf. De zwembaden zijn overvol en er staan lange rijen bij de glijbanen…Het hoort erbij als je op dit soort dagen een zwembad bezoekt. Hoe zou het zijn om met een verfrissend drankje in het waterpark van het hotel te dobberen?  Met de grote hoeveelheid aan glijbanen hoeft u  zeker niet in de rij te staan. Wij laten u kennismaken met tien hotels waar verkoeling gewaarborgd is.

Hotel Aqua Blu Sharm el Sheikh**** in Sharm el Sheikh/ Egypte
Hotel Aqua Blu Sharm el Sheikh Hotel Aqua Blu Sharm el Sheikh heeft een indrukwekkend aantal waterglijbanen. Er zijn 19 glijbanen die zorgen voor badplezier van het hoogste niveau. Er zijn talrijke zwembaden, een golfslagbad en een stroomversnelling. Gasten die aan de drukte willen ontsnappen, kunnen gebruik maken van het uitgerekte strand van het naburige hotel Beach Albatros. Liefhebbers van spektakel komen in Hotel Aqua Blu Sharm el Sheikh zeker aan hun trekken!

Jungle Aqua Park Resort**** in Hurghada/ Egypte
Jungle Aqua Park ResortDit resort beschikt over een geheel zwembadlandschap van maar liefst 35.000m² . Het kleurrijke glijbaan paradijs verwelkomt de gasten van het grootste waterpark in Hurghada. Veiligheid staat hier voorop: Lifeguards houden toezicht op de waterpret en zorgen voor een goede werking van de maar liefst 35 glijbanen. Even bijkomen en genieten van de zon? Dat kan, want er zijn altijd voldoende bedden beschikbaar.

The Jumeirah Beach Hotel***** in Dubai/Verenigde Arabische Emiraten
The Jumeirah Beach HotelMaster Blaster, Jumeirah Sceirah of Wadi Wash, dit zijn slechts enkele attracties in het Wild Wadi waterpark. Bij een verblijf in het Jumeirah Beach Hotel is de toegang tot het grootste waterpark buiten de Verenigde Staten inbegrepen. Het hotel heeft een verbazingwekkende architectuur waarbij de vorm van een grote golf te herkennen is. Tevens biedt het hotel een spectaculair uitzicht op de beroemde Burj Al Arab.

Hotel Pickalbatros Qua Fun Club*****  in Marrakech/ Marokko
Hotel Pickalbatros Aqua Fun ClubIn de buurt van Marrakech is een waar waterpark. Het enorme zwembad biedt alles wat uw hartje begeert. Met of zonder banden, overdekte en open glijbanen- de grote verscheidenheid aan glijbanen zorgt ervoor dat volwassenen zich weer even kind kunnen voelen.  Jongere gasten kunnen genieten van het kinderbad met de grappige, rode waterpaddenstoelen.

Lykia World Ölüdeniz Village**** in Ölü Deniz / Turkije
Lykia World ölüdeniz VillageKinderen weten niet waar ze moeten kijken bij het betreden van dit hotel. Met ruim 22.000m² is het een geweldig kinderparadijs. Waterkanonnen, een avontuurlijke speelplaats en 18 waterglijbanen zorgen ervoor dat de kinderen zich geen moment vervelen. Ook aan de ouders is gedacht, want er zijn maar liefst zeven glijbanen waaronder ook een 38-meter lange, spannende dubbele glijbaan. Tevens is het mogelijk om te ontspannen in het hotel.

 Hotel PrimaSol Titanic Resort & Aquapark**** in Hurghada/ Egypte
Hotel PrimaSol Titanic Resort & AquaparkMaar liefst 25 waterattracties bevinden zich in het aquapark van dit Egyptische hotel. Het ‘vliegend tapijt’ is een brede glijbaan waar je met meerdere mensen tegelijk in de diepte kunt storten. Wie een time-out nodig heeft, kan een bezoek brengen aan de ‘Lazy River’, het is het zeker waard. Het rustige water is zeer geschikt voor een tochtje met de kano.

Hotel Güral Premier Belek***** in Belek/Turkije
Hotel Güral premier TekirovaIn het Turkse Belek ligt een paradijs voor alle waterliefhebbers. Op een oppervlakte van 22.000m² zijn een ruim aantal glijbanen geplaatst. Bijzonder spannend is de trechter, een glijbaan waarbij je meerdere malen ronddraait en vervolgens in een zwart gat verdwijnt. Ook kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de enorme waterspeeltuin in de stijl van een piratenschip.

Hotel Atlantis The Palm***** in Dubai/ Verenigde Arabische Emiraten
Hotel Atlantis The PalmGasten voelen zich net als in de gezonken Atlantis in dit luxe hotel in Dubai. Dé highlight van het geïntegreerde waterpark is de ‘Leap of Faith’. In de bijna loodrechte val, slechts beschermd door een buis, eindig je in de bek van een haai. Mocht dit te gevaarlijk voor je zijn, kies er dan voor om van de 30-meter hoge piramide te glijden. Een lange rivier, van maar liefst twee kilometer met een stroomversnelling en watervallen, neemt je mee tijdens een ritje op de drijvende band.

Hotel Limak Lara de Luxe****+ in Lara/ Turkije
Hotel Limak Lara de LuxeVoorzichtig, want hier wordt het gevaarlijk! In Limak Lara de Luxe veranderen waterglijbanen in wilde draken. Voor de kleinste gasten zijn er speciale miniglijbanen. Gezinnen die beschikken over een familiekamer hebben direct toegang tot  het koele water. Ook ontspanning is bij Limak Lara heel belangrijk: In het buitengedeelte bevinden zich talloze rustig gelegen gazons.

Hotel Club Grand Aqua**** in Colakli/ Turkije
Hotel Club Grand AquaDe naam van het hotel zegt het al! In het wonderschone aangelegen waterpark gaat het er uitgelaten aan toe. Waag je aan een snelle rit door de wildwaterbaan of kies voor een rustigere optie: drijven op de 500 meter lange kunstmatige rivier door de groene beplanting. Met de verschillende glijbanen en een golfslagbad zo dichtbij is het haast niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de zee.