vakantie clichésHet hotel kunnen we naar eigen wens uitzoeken, maar helaas hebben we onze medereizigers niet voor het uitkiezen. Vakantiegangers uit verschillende landen ontmoeten elkaar in het hotel. Het is vaak onmogelijk om niet verbaasd te zijn over hun gedrag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we andere vakantiegangers meteen in een bepaald hokje stoppen. Kloppen de stereotypes ook echt? In een recente enquête van ons zusterbedrijf HolidayCheck werden in totaal 2523 vakantiegangers naar hun mening gevraagd. In dit artikel zetten we alle typische vakantiegangers voor u op een rijtje.

Veel toeristen hebben het al opgemerkt… Russische gasten lopen meestal met een gigantisch bord vol eten van het buffet vandaan. Alles wat ze lekker lijkt, scheppen ze op en het is nog maar de vraag of ze het ook daadwerkelijk opeten. 55% van de reizigers ziet het verband tussen de Russische toeristen en hun volle borden.

Het beeld van grote groepen Chinezen & Japanners met een camera om hun nek kent vrijwel iedereen. Een bezienswaardigheid in de buurt? Dan zijn de Chinezen en Japanners er niet ver vandaan! Met dit cliché is 15% van de vakantiegangers het eens.

Engelsen staan bekend om hun veelvuldige drankgebruik. In de ochtend liggen ze al dronken op het strand en in de avond vindt u ze in dezelfde staat aan de bar. Het cliché van drinkende Engelsen wint het dan ook van de Duitsers. Het is niet verwonderlijk dat de Duitsers een vierde plaats innemen als het om clichés gaat. Ze zullen het waarschijnlijk niet snel toegeven, maar ze staan nogal bekend om hun ongewone kledingcombinaties tijdens de vakantie. Denk hierbij aan een korte broek met daaronder sokken in de sandalen.

Als laatste sluiten we dit artikel af met het clichébeeld van, jawel, de Nederlanders. Het valt mee! Het cliché dat we met een caravan op vakantie gaan in plaats van een hotel boeken, lijkt niet wijdverbreid. Slechts 6% van de respondenten ging akkoord met dit stereotype.