Tijdens een cruisetocht kunt u genieten van het uitzicht op zee. Bovendien beschikt u aan boord over alle luxe en hoeft u niet steeds uw koffer in en uit te pakken om de mooiste steden, landen en culturen te ontdekken. Oftewel een cruise heeft vele voordelen! Steeds meer vakantiegangers zien de pluspunten van het luxueuze, drijvende hotel en deze speciale vorm van reizen. Wij hebben voor u de tien mooiste cruisetochten samengesteld.

Reis naar het eeuwige ijs/  Van Nederland naar Denemarken en terug
GroenlandDe reis begint in Amsterdam. Van daaruit vaart het schip naar IJsland waar u een fascinerende mix van lava gebieden, geisers en watervallen ontdekt. Op naar ’s werelds grootste eiland: Groenland! Na het passeren van de Prins Christian Sund met het indrukwekkende landschap gaat u door naar de Deense Faeröer eilanden en Schotland om vervolgens weer terug te keren naar Amsterdam.

Wonderwereld Alaska/ Van Vancouver naar Whittier
Alaska
Ongerepte wildernis, met sneeuw bedekte bergen, spectaculaire watervallen, grizzlyberen in het wild… dit alles vindt u in Alaska! De reis voert u langs gletsjers en de beroemde nationale parken van Noord-Amerika met een fascinerende flora en fauna. Op deze reis beleeft u zowel Canada als Alaska op een unieke wijze.

Hurtigruten/ Van bergen naar Trondheim
NoorwegenRuim 120 jaar wordt deze route door de Noorse fjorden beschouwd als een van de beste cruises in de wereld. De reis van Bergen naar Trondheim duurt elf dagen via de traditionele Noorse postschip route. Hier leert u de charmes van Noorwegen kennen: idyllische plaatsen met veel voorzieningen, vriendelijke mensen en een prachtige omgeving.

Droomvaart door Mittelmeer/ Rondvaart
Malta
De mediterrane flair stroomt door de bruisende metropool en starthaven Barcelona. Om de Spaanse magie te behouden, worden de Spaanse Balearen aangedaan. In de verte is Palma de Mallorca al in zicht. De reis gaat verder naar het Afrikaanse Tunesië. Voor een perfecte afsluiting van de reis wachten de steden Palermo en Rome op u om ontdekt te worden. 

Puur cultuur/ Van Venetië naar Turkije
KroatiëNa wonderschone uren in de stad van de liefde door te hebben gebracht, begint de reis enigszins dromerig op weg naar de zon. Voorbij Kroatië verschijnt het mooie Griekenland aan de horizon. Oude plaatsjes en mystieke legendes brengen de reiziger terug in de tijd. In het land van de drie zeeën is de vakantie aan een einde gekomen. U kunt hier nog even genieten van de cultuur, kleurrijke bedrijvigheid en de klank van de muezzin.

Transatlantic passage/ Van Hamburg naar New York
New York
De Elbe is de toegangspoort tot de wereld. In de hoop op een beter leven in Amerika begint u aan een onvergetelijke reis. Op zee kunt u op adem komen met het eindeloze uitzicht op de oceaan. Een stop aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk brengt de Engelse cultuur mee aan boord die overgaat in Amerikaanse sferen wanneer u het Vrijheidsbeeld van New York ziet.

Het mooie Panama… / Van Cristobal naar Costa Rica
PanamaDe beroemde kathedraal van Cristobal doet denken aan een echt wonder. Toch begint de verrassing pas echt met een boottocht over het Panamakanaal naar de Pareleilanden. Hier worden dromen werkelijkheid: snorkelen, duiken en zwemmen, het kan allemaal in dit paradijs. Het staat in grote tegenstelling tot een reis naar de tropen in Costa Rica met spannende rondleidingen door nationale parken en het junglegebied.

Caribische droom/ Van Florida naar de Bahama’s en weer terug
St. ThomasIn Fort Lauderdale, ook wel het Venetië van Florida genoemd, worden de ankers gelicht. De reis gaat verder naar witte zandstranden, hoge palmbomen, kristalhelder water en een prachtige onderwaterwereld. De Caribische eilanden betoveren u met unieke charme. Om te genieten in de stad wordt er koers gemaakt naar het eiland St. Thomas. In de belangrijkste straat Charlotte Amalie kunt u oneindig belastingvrij winkelen.

Arabische Golf/ Van Dubai via Abu Dhabi naar Maskat in Oman
MaskatHet is een zeer bijzondere ervaring om het Arabische Schiereiland per boottocht te ontdekken. Prachtige scènes, woestijnsafari’s en schitterende steden als Abu Dhabi of Dubai ontvoeren u naar de Oosterse wereld. Traditionele bazaars betoveren u met de Oosterse geuren en geluiden, terwijl de extravagante winkelcentra en luxe hotels een wereldse sfeer ademen.

Het fascinerende Great Barrier Reef/ Australië
Great Barrier ReefMet de catamaran dagenlang door de koraalriffen varen. Dat is mogelijk in het Great Barrier Reef! U vertrekt vanuit de prachtige stad Sydney en gaat vervolgens door naar een van de voornaamste natuurreservaten van de wereld. Glashelder water, prachtig gekleurde vissen en kleurrijke koralen…bij een cruisetocht door de Atlantische Oceaan van Australië duikt men in een exotische  wereld vol dromen.


Heeft u al eerder een cruise gemaakt? Wat is u het beste bevallen?
🙂