AllergischTerwijl de meeste van ons een gat in de lucht springen bij het woord ‘lente’, begint voor mensen met een allergie een seizoen van lijden. Met alle graspollen, een lucht vol stuifmeel, stoffige tapijten, huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren begint de welverdiende vakantie al meteen als een nachtmerrie. Mensen met een allergie moeten op zijn minst in een hotel kunnen ontspannen en daarom presenteer ik hierbij acht allergievriendelijke accommodaties.

1. (Buiten)hof Domburg***** in Domburg/Nederland
Roompot Vakanties heeft onder het label RP Care een aantal vakantieverblijven die speciaal zijn opgesteld voor gasten met Astma, COPD of andere luchtwegaandoeningen. De bungalows zijn zo Domburgingericht dat ook de allergiepatiënt een zorgeloze vakantie heeft. Geschikte raambekleding en meubels, gladde vloeren, synthetische dekbedden en synthetische kussens… overal is aan gedacht! Bovendien zijn de accommodaties rook- en huisdiervrij. Ook kan er heel eenvoudig een speciale allergie schoonmaak bij geboekt worden.

2. Familiehotel Gorfion**** in Malbun/Liechtenstein
Familiehotel GorfionVakantiegangers met een allergie ervaren het mooie Gorfion in Liechtenstein. Het concept van dit 4-sterren hotel belooft ontspanning voor de gehele familie. Het buffet beschikt over noten-, gluten- en lactosevrije producten voor mensen met een grote of kleine voedselallergie. Het grote voordeel van dit hotel is de ‘uitslaapservice’ waarbij er in de vroege ochtend opvang voor de kinderen is.

3. Ferienresort Bad Bentheim in Bad Bentheim/Duitsland
Bad BentheimHet prachtige Ferienresort Bad Bentheim ligt in een bosrijk gebied net over de grens bij Enschede. Hier vindt u luxe villa’s gegroepeerd in hofjes tussen bomen van honderden jaren oud. De geschiedenis en natuurlijke rijkdom van de streek zijn op dit park duidelijk terug te vinden. Bad Bentheim is een prachtig, bosrijk gebied waar u heerlijk tot rust kunt komen. Tegenover het park is een overdekt- en openluchtzwembad. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de sauna. Voor meer vermaak kunt u naar de steden Münster en Osnabrück die op korte afstand van het park liggen.

4. Ahorn Berghotel Friedrichroda**+ in Friedrichroda/Thüringen
AHORN Berghotel Friedrichroda
Midden in het natuur landschap Thüringer Woud ligt dit comfortabele hotel. De aangrenzende Rennsteig regio is een paradijs voor actieve vakantiegangers. In de zomer is het er zeer geschikt voor nordic walking, wandelen en fietsen. In de winter is het er erg leuk voor een skivakantie. Er zijn geen voedingsmiddelen met allergenen aanwezig, zoals noten of amandelen. Op verzoek wordt er een maaltijd bereid op basis van persoonlijke behoeften.

5. Roompot Beach Resort***** in Kamperland/Nederland
Beach ResortDit resort wordt ook wel de parel van de Zeeuwse kust genoemd en behoort dan ook tot de top 12 van beste campings in Nederland. Roompot Beach Resort ligt direct aan het veilige, zuivere zwemwater van de Oosterschelde en het kindvriendelijke strand. Het park beschikt over een vrijetijdscentrum met subtropisch zwemparadijs, een jachthaven, bowlingbaan en squash- en tennisbanen. De speciaal aangepaste bungalows zijn geheel gericht op de allergische vakantieganger.

6. Aphrodite Hills Resort***** in Paphos/Cyprus
Aphrodite hills resortDit is de eerste accommodatie aan de mediterrane zee waaraan het ECARF-label is toegekend. Het vijf-sterren hotel aan de Griekse kant van het eiland heeft de kamers en restaurants allergievriendelijk gemaakt. Het verblijf biedt allergievriendelijke producten en service. De accommodatie ligt circa 1500 meter van het strand en is gratis te bereiken per shuttlebus.

7. Best Western Premier Kaiserhof**** in Wenen/Oostenrijk
Best western premier kaiserhofDit charmante hotel biedt u vooral sfeer en comfort op allergievriendelijke wijze. Voor een verblijf in de prachtige stad Wenen bent u bij dit hotel aan het juiste adres! Het klassieke en traditionele hotel bestaat al meer dan honderd jaar en is centraal gelegen. De kamers zijn allergievriendelijk, rookvrij en er zijn geen planten. Ook is er een parketvloer, airco met speciale filters, anti-allergie bed en beddengoed vrij van huisstofmijt. Ook aan het eten is gedacht. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een heerlijk, allergievriendelijk ontbijt.

8. Treff Panorama*** in Oberhof/Duitsland
Treff panoramaOok dit hotel heeft het ECARF-kwaliteitskeurmerk. De accommodatie bestaat uit een hotel en twee appartementsgebouwen. Het ligt aan de rand van het bos waar u heerlijk kunt wandelen. Ook bent u in de buurt van het stadje Oberhof. Het hotel vormt een startpunt voor allerlei wandel- en fietsroutes. Het is een prima basis voor leuke uitstapjes in Thüringen. In het hotel is het mogelijk om de Nederlandse krant te lezen, geld te pinnen en gebruik te maken van wifi. In de winter kunt u ski’s huren voor een heerlijke dag wintersport. Voor de kinderen is er een groot indoor speelparadijs. Zelf kunt u bijvoorbeeld genieten van het overdekte zwembad, een bubbelbad, een sauna en een fitnessruimte.

Reageer hieronder als u tijdens uw vakantie ook graag gebruik maakt van een allergievriendelijke accommodatie. 🙂

Advertentie