Egypte door de ogen van hoteliers

StefanStefan Reichl deed waar vele anderen alleen maar van dromen…Hij emigreerde naar Egypte om daar te gaan werken als manager van een hotel. In 2010 werd “The Breakers” geopend, een watersport-lifestyle resort aan de Rode Zee. Begin 2011 werd het land opgeschrikt door politieke onrust waardoor vakantiegangers onrustig worden en hoteliers zich zorgen maken over hun hotelgasten. Inmiddels zijn er weer een aantal jaren verstreken sinds het begin van de revolutie in Egypte. Tijd om ons te verdiepen in het land van de farao’s en te luisteren naar het verhaal van Stefan Reichl waarbij hij vertelt over het ontstaan van “The Breakers”. 

Waarom heeft u eigenlijk voor een leven in Egypte gekozen?
Meerdere jaren was ik general manager van een Nijl-cruiseschip en zat ik in de directie van Club Robinson in Soma Bay. Ik heb het land en de mensen leren kennen en ben dit alles enorm gaan waarderen. Het vormde een belangrijke motivatie om het aanbod als directeur van “The Breakers” aan te nemen. Daarbij komt kijken dat ik hier mijn eigen ideeën veel sneller en minder gecompliceerd kan omzetten als bij grotere organisaties in bijvoorbeeld Nederland. Ook mijn beeld bij service en klantvriendelijkheid zijn met de gastvrije mentaliteit van lokale collega’s beter te realiseren.

HotelWatersport-Lifestyle-Hotel, wat houdt het precies in?
Het biedt de traditionele vier sterren en onze vier “vrije tijd sterren”. Ja, het is waar dat wij hier een uniek concept hebben ontwikkeld. Enerzijds heeft het hotel een klassieke uitstraling, maar anderzijds speelt het hotel ook in op ontspanning en plezier. Kenmerken die onze moderne lifestyle georiënteerde doelgroep graag zien. Scherp gevouwen broeken, stropdassen en het Gala-diner hebben wij vervangen door attributen die aansluiten bij de lifestyle van surfers, kitesurfers en duikers.

Wie de hele dag actief bezig is geweest, wil ’s avonds heerlijk ontspannen. Hier spelen wij op in door een groot aanbod ligbedden te plaatsen waar de gast, onder het genot van een drankje en lounge muziek op de achtergrond, lekker kan relaxen. Helemaal mooi is het zicht op de zee.

Waarom denkt u dat “The Breakers” door vakantiegangers zo goed beoordeelt wordt? Op beoordelingswebsite HolidayCheck.nl krijgt het hotel een gemiddelde beoordeling van 5,4 uit 6.
Het internet wordt voornamelijk gevoed door de bijdrage van gasten. Deze gasten zijn ook degenen die ons toelaten om de prijzen van online portals te winnen. In dit opzicht danken wij onze online community dat zij het internet als mogelijkheid benutten om ons en andere geïnteresseerden in het openbaar feedback te geven. Als dank hebben wij onlangs een actie opgezet: Tot het einde van 2012 had men de mogelijkheid om via de Facebook pagina van “The Breakers” en de “7Beaufort-Kitehouse” een week vakantie voor twee personen te winnen.

In Egypte was er in het begin van 2011 een crisis gaande. Nog steeds komt Egypte niet heel positief in het nieuws…
strandEr hebben een aantal gebeurtenissen plaatsgevonden die met hoge emoties gepaard gingen. Deze gebeurtenissen zijn voornamelijk beperkt tot het noorden van Egypte. Anderzijds wordt de democratisering van het land ook positief beoordeeld. Ik ben er van overtuigd dat stabiliteit in de toerismesector van Egypte leidt tot inkomen en welvaart voor vele Egyptenaren. Alle boekingen brengen geld aan de families van vele Egyptenaren. Niet alleen het personeel van het hotel verdient aan de toeristen, maar bijvoorbeeld ook de lokale groenteboer die de groenten voor het hotel verzorgd. Ik weet zeker dat elk bedrijf in Egypte de democratische beweging ondersteunt.

Hoe motiveer je het personeel in tijden van revolutie ?
Toen het Ministerie van Buitenlandse Zaken toeristen ging waarschuwen om niet naar Egypte af te reizen, liepen de boekingen even sterk terug. In de overtuiging dat de democratisering uiteindelijk een goede zaak is, heb ik vanaf dat moment samen met mijn personeel erg hard gewerkt. Nu zijn we beter voorbereid dan ooit.

Natuurlijk was er ook de economische kant van het verhaal. Salarissen betalen zonder inkomen is niet zo eenvoudig. Op dat punt kon ik rekenen op de eigenaar die het volste vertrouwen in mij had en mij verzekerde van de salarissen. Strategisch gezien is het ons goed gelukt om het personeel tot een minimum te beperken, maar toch onze speciale aandacht altijd op hoog niveau te houden.

Natuurlijk voel ik mij verplicht tegenover mijn medewerkers om hen te helpen met alle problemen die zij tijdens en na de revolutie voelden.

Wat raadt u toeristen aan die nog steeds huiverig zijn om een vakantie naar Egypte te boeken?
watersportToeristen die van plan zijn om om in de regio Soma Bay op vakantie te gaan, hoeven zich geen zorgen te maken. Gedurende de revolutie is het gebied rondom en ten zuiden van Hurghada gewoon beschikbaar gesteld voor toeristen. Gasten voelen zich bij ons in Soma Bay veilig, omdat ze ook echt veilig zijn.

Laat hieronder weten hoe u tegen Egypte aankijkt. Durft u het land inmiddels weer te bezoeken of wacht u het toch liever nog even af?

Geplaatst op 12 februari 2013, in Bestemmingen, Egypte en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

 1. Ook wij gaan al jaren naar dit prachtige land met hun vriendelijke bevolking.
  Wij gaan dan altijd naar de kust aan de Rode Zee om te snorkelen in deze mooie onderwaterwereld. Wij weten als geen ander dat voor deze bevolking het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is en omdat er de laatste tijd veel onlusten geweest zijn wordt dit voor hen steeds moeilijker.
  Je kunt gewoon naar Egypte gaan als je met vakantie wilt maar ga dan naar de kustplaatsen daar heb je absoluut geen last van ongeregeldheden je bent daar ongeveer 650 km van Caïro verwijderd, zelf zijn wij in maart 2012, juni 2012 en in november 2012 in Sahl Hasheesh (dit ligt dichtbij Hurghada) en Marsa Alam geweest zoals gezegd niets maar dan ook niets van de onrust daar gemerkt!!!
  Wij hebben in het Tulp Hotel in Marsa Alam zelfs een hele goede band opgebouwd met de manager van dit hotel als we terug komen is het net alsof we thuis komen.
  Onze plannen zijn dan ook om in november weer naar Egypte te gaan en dan wordt dat voor ons de veertiende keer, dit zegt toch wel genoeg dacht ik.

  Groetjes Annemarie Franke.

 2. Hoi Annemarie,

  Wat leuk om te horen dat u al zo lang in Egypte op vakantie gaat en dat het nog steeds goed bevalt. Het duurt nog even, maar alvast veel plezier als u voor de 14e keer naar Egypte gaat!

  Ps. houd onze blog in de gaten, want wellicht plaatsen we nog tips of nieuwtjes over Egypte die u nog niet wist.

 3. Niet enkel de kust van de Rode Zee is veilig maar ook Luxor en de Nijlvallei zijn veilig. Ik woon sinds 2009 in Luxor en ben nog geen enkele dag van de straat gebleven. Niet tijdens en niet na de revolutie. Luxor wordt telkens als onveilig gemeld, waarom? Geen mens die het weet!
  Ook hier is de toeristische sektor de meest belangrijke bron van inkomsten voor het grootste deel van de bevolking. De meesten zien de toekomst dan ook somber in gezien de touroperators het nog altijd vertikken om op Luxor te vliegen.
  Ik hoop dat het nu, in het hoogseizoen, zal veranderen.

  Met vriendelijke groeten,
  Maddy Torney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: