hoofdafbeeldingZon, zee en strand- de ultieme combinatie voor een droomvakantie! De zomer wil bij ons vaak niet echt doorzetten en dan is er nog maar één oplossing: In het vliegtuig stappen richting de zon! Onze deskundige Fleur heeft vanochtend haar geheime last-minute tips verraden. Speciaal voor u heeft ze deze nogmaals hier voor u samengesteld.

MaltaMalta
Wandelen langs de ruige kust, slenteren langs de verlaten baaien en zwemmen in de heldere zee. Dit alles heeft het kleine eiland in de Middellandse zee te bieden. De schoonheid van het eiland trekt al jaren talloze vakantiegangers aan zonder dat er sprake is van massatoerisme. Cultuurliefhebbers voelen zich vooral in de hoofdstad Valletta thuis, want met een geschiedenis van duizenden jaren oud, kunstgalerijen, musea en paleizen is deze stad zeker een bezoekje waard. Meer een strandliefhebber? Zonnen kan op het strand van Golden Bay met een pittoreske ondiepe baai, fijn zand en helder water.

menorcaMenorca
Het zustereiland van Mallorca is bijzonder fascinerend door de ongerepte natuur, hagelwitte stranden en de rust. Het idyllische vissershaventje en een grote verscheidenheid aan flora en fauna maken het eiland uniek. Bijna de helft van het eiland staat onder bescherming van UNESCO en wordt vaak bezocht door nieuwsgierige natuurliefhebbers. Zonaanbidders, strandliefhebbers, families met kinderen, amateur-archeologen of sportfans, met een vakantie op dit betoverende eiland krijgt iedereen waar voor zijn geld.

Verenigde Arabische EmiratenVerenigde Arabische Emiraten (VAE)
Wie aan de Verenigde Arabische Emiraten denkt, associeert dit al snel met wolkenkrabbers, sjeiken en kunstmatig aangelegen palmeilanden. De VAE heeft echter nog veel meer te bieden. De zeven Emiraten kunt u het beste ontdekken per cruiseschip. Dubai en Abu Dhabi stralen voornamelijk luxe en rijkdom uit. Het Emiraat Sharjah toont het bedrijfsleven. De Arabische oorsprong beleeft men in Ras al-Khaimah, Fujairah wenkt met haar prachtige koraalriffen en in Ajman en Umm al-Quaiwain reist u door slaperige oases. Een ding hebben de Emiraten allemaal gemeen: prachtige stranden voor een perfecte strandvakantie!

RomeRome
‘De eeuwige stad’ is dé bestemming voor cultuurliefhebbers! De historische schatten van de stad zijn uniek en dat is dus de reden waarom de oude binnenstad, Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanstad op de lijst van de UNESCO World Heritage staan. Wie geloofd dat Rome alleen stadattracties en verkeerschaos te bieden heeft, heeft het verkeerd. Een reis naar de stranden in één van de voorsteden biedt veel afwisseling en zorgt voor het juiste vakantiegevoel. Tip: Ostia, het strand van de Romeinen, is gemakkelijk te bereiken met de trein en zorgt voor heerlijke verkoeling in de verfrissende Middellandse Zee.

FormenteraFormentera
Spectaculaire hoogtepunten zoals hier vind je nergens. Het eiland is rustig en straalt een unieke charme uit. Het dichtbevolkte noorden lokt u met de diepblauwe zee en hagelwitte stranden naar het bekendste vakantieresort Es Pujol. Wilt u ver van de feestende toeristen verblijven dan kunt u zich het beste in het zuidelijke gedeelte van het eiland bevinden. Hier vindt u nog steeds een eenzame plaats op één van de mooie stranden. Wie op zoek is naar een unieke zon bestemming zal genieten in deze oase van rust.

MarokkoMarokko
Marokko is het land van de tegenstellingen: massieve berg regio’s en brede stranden worden afgewisseld met eindeloze woestijnvlaktes. Er zijn skigebieden met vele hellingen, maar ook vruchtbare oases en wijngaarden. De historische steden met een Oosterse flair geven het Noord-Afrikaanse land een heel bijzondere uitstraling. Het absolute hoogtepunt voor strandliefhebbers is de populaire badplaats Agadir aan de noordkust met meer dan tien kilometer strand, grote hotels en een vleugje exotisme.

BarcelonaBarcelona
Deze Spaanse stad is een echte schat tussen de Europese steden. Het vormt een bruisend metropool met mediterraanse charme, Catalaanse cultuur en de Spaanse levensvreugde. Voor degenen die hier hun vakantie willen doorbrengen, moeten beschikken over heel wat energie! Een cultureel programma in de ochtend, een bezoek aan het strand in de middag en ’s avonds het Spaanse nachtleven verkennen. De Catalaanse hoofdstad barst van de energie en wordt beschouwd als de meest bruisende stad.

Heb je ook nog een geheime last-minute tip die je wilt verklappen, laat dan hieronder een reactie achter. 🙂