20 graden in zonHet jaar is alweer bijna ten einde en velen van ons willen er maar wat graag nog even een paar dagen tussenuit. Waar kun je het beste je vakantie doorbrengen zonder jezelf in te pakken met een dikke winterjas, sjaal en muts. We tonen de regio’s waar een temperatuur van 20° nog steeds domineert. 

1. Malta
Gemiddelde temperatuur: 21 graden/ 6,5 zonne-urenMalta
Vooral aan het einde van de herfst lopen de temperaturen hier zo op dat deze uitermate geschikt zijn om in korte mouwen rond te lopen. Het gehele jaar is Malta met de eilanden Gozo en Comino een bezoek waardig. Met name de zogenaamde ‘drie-steden tour’ is erg populair. In de stadsdelen Vittoriosa, Cospicua en Senglea ontdekken toeristen het ware verhaal van het eiland en zien zij Malta zoals de lokale inwoners het eiland zien.

2. Rhodos
Gemiddelde temperatuur: 20 graden/ 6,3 zonne-uren
RhodosDe vlindervallei, de thermen van Kalithea en de stad Rhodos zijn echte must-sees! Een voordeel van deze tijd van het jaar: De bezienswaardigheden worden minder druk bezocht als in de zomer. Daarnaast kunnen vakantiegangers in de winter nog steeds genieten van maar liefst zes uur zon per dag. Een overnachting van één week in een tweepersoonskamer (3-sterren hotel) inclusief ontbijt en vlucht is al te boeken vanaf €492,00.

3. Cyprus

Gemiddelde temperatuur: 23 graden/ 7,7 zonne-uren
CyprusDit eiland is geschikt in alle jaargetijden en biedt vakantiegangers een volledig programma bestaande uit de 10.000 jaar oude geschiedenis, de heerlijke Cyprische keuken en een mediterraan klimaat vervullen uw vakantiedromen. In het binnenland is het tijdens de zomermaanden vooral erg heet, maar in de koelere seizoenen is het beter uit te houden. Mocht het onverwachts toch een keer slecht weer zijn, neem dan een spa behandeling van Trachana. Dit is een beslag van gegiste melk en tarwe. Gebruikelijk wordt dit als soep geserveerd.

4. Turkse Rivièra
Gemiddelde temperatuur: 21 graden/ 6,5 zonne-uren
Turkse RivièraDeze pakketreisklassieker is ook in de koudere maanden van het jaar zeker een bezoekje waard. Terwijl sommige restaurants en bars in het laagseizoen zijn gesloten, zijn de meest populaire attracties gewoon geopend. Het Theater van Aspendos, de watervallen van Manavgat en het Olymisch Nationaalpark moeten toeristen per se een keer gezien hebben.


5. Djerba

Gemiddelde temperatuur: 21 graden/ 7,1 zonne-uren
DjerbaDjerba behoort tot de geliefde regio’s van Tunesië. De voordelen van Djerba zijn met name de lange zandstranden en het grote aanbod aan watersportmogelijkheden. Het hoogtepunt van de vakantie is een reis met het stijlvolle piratenschip naar Flamingo Island. Vooral in de winter is deze vaart prachtig, aangezien roze trekvogels zich hier in het koude seizoen gaan nestelen. Voor het eiland liggen Oesterbanken waar liefhebbers hun eigen avondmaal komen maken.

6. Sharm El Sheikh
Gemiddelde temperatuur 27 graden/ 9 zonne-uren
Sharm El SheikhDuiken, duiken en nog eens duiken, dit is het beste wat je kunt doen tijdens een vakantie aan de Rode Zee. Er zijn prachtige koraalriffen en de onderwaterwereld is zeer fascinerend. Legendarische scheepswrakken zijn in de Rode Zee ontdekt. De zomerse temperaturen van het water zorgen voor het optimale vakantiegevoel.


7. Madeira

Gemiddelde temperatuur 22 graden/ 5,2 zonne-uren
MadeiraDe naam van het eiland Madeira betekent eigenlijk ‘hout’. Madeira zou beter vertaald kunnen worden met woorden als ‘schoonheid’ of ‘bloem’. De kleurenpracht van het zogenoemde ‘bloemeneiland’ trekt jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld. Madeira beschikt over prachtige parken, exotische tuinen en het hele jaar door een zomers klimaat. Het eiland biedt een perfecte sfeer. Vanuit Nederland sta je per vliegtuig ongeveer binnen vier uur op Madeira.

8. Canarische Eilanden
Gemiddelde temperatuur 24 graden/ 6,7 zonne-uren
Canarische EilandenEen fijne bestemming om aan het koude Hollandse weer te ontsnappen is de Canarische Eilanden. Of het nu gaat om Fuerteventura met de lange zandstranden, Lanzarote met het unieke vulkanische landschap of Gran Canaria met een levendig partycentrum, er is voor iedere vakantieganger wat wils. Dit alles gaat sowieso gepaard met zomerse temperaturen en een hoog aantal zonne-uren.


9. Sicilië

Gemiddelde temperatuur 20 graden/ 5,3 zonne-uren
SiciliëEtna, Europa’s grootste actieve vulkaan, torent hoog boven het eiland uit. Met privégidsen ontdekken vakantiegangers de huidige lavastromen, kraters en grotten. Wie niet zo hoog naar boven wil, moet zeker naar Palermo: de hoofdstad van het eiland met vele kerken en paleizen. Palermo is niet alleen voor cultuurliefhebbers een interessante bestemming. U kunt hier ook voor de beste hoteltips terecht.

10. Alexandria
Gemiddelde temperatuur: 25 graden/ 8,2 zonne-uren
AlexandriaEen echt wereldwonder: De vuurtoren van Alexandrië is helaas niet (meer) te bewonderen, maar de grootste zeehaven van Egypte heeft nog meer te bieden aan haar toeristen. De El-Mursi Abul-Abbas Moskee, Eliyahu Hanavi Synagoge en het Planetarium in de oude bibliotheek zorgen voor een perfecte mix van tradities en moderniteit.

Als je ook ergens zou kunnen genieten van een zonvakantie in de winter waar zou jij dan het liefst naar toe gaan?